Probeer binnen de tijd te ontsnappen bij Escape Mission voor kinderen

31.03.2019 04:55
Probeer binnen de tijd te ontsnappen bij Escape Mission voor kinderen

Zijn jullie bekend met het fenomeen escape rooms? Deze spellen zijn de afgelopen jaar heel populair geworden, en inmiddels kan je in praktisch alle (grote) Europese steden een Escape Room spelen. Het idee: je wordt met een groep opgesloten in een kamer, en het doel is om binnen het uur te ontsnappen. 

Via clues, puzzels en opdrachten moet je met je groepje uitvinden hoe je zo snel mogelijk uit de kamer kan ontsnappen.Het is eigenlijk net een videospel, maar dan in het echt.  Superleuk als teambuilding-activiteit, met een vriendengroep, en nu dus ook om met je kinderen te doen.

De meeste Escape Rooms zijn gemaakt voor volwassenen. Dit betekent dat de thema’s van de kamers volwassener zijn (en meestal ook wat enger), en de puzzels en raadsel moeilijker. Maar het laatste jaar zijn er ook Escape Rooms voor kinderen bijgekomen. Net iets minder eng en moeilijk, maar even spannend en leuk.

Bij Escape Mission in Rotterdam hebben ze bijvoorbeeld twee kamers voor kinderen van 10-15 jaar, met de thema’s ‘Wereldreiziger’ en ‘Tijdreis’. Leuk voor een kinderfeestje, of gewoon om met het gezin te doen. Je kan als ouders gewoon mee de kamer in. Dan kijk je eerst hoe ver je kinderen zelf komen, en kan je eventueel nog een beetje helpen als het nodig is.

Escape Mission Rotterdam
Rhijnspoor 277, Capelle a/d IJssel
Tel: 010 226 1246
capelle-rotterdam@glowgolf.nl

Ga ook eens: Wandelen door het bos en opwarmen bij Paviljoen Buiten in de Kuil.