Waarom ik juist in december blij ben met mijn Quooker

03.12.2019 06:00
Quooker december

December is misschien wel de drukste maand van het jaar. Sinterklaas, jaarafsluiting, Feestdagen, schoolvakanties en kerstborrels. Je blijft bezig. Een beetje hulp is daarom niet weg.

Bij ons zijn de laatste weken van het jaar altijd een beetje een chaos. Een hele gezellige chaos, maar toch. Soms moeten we alle zeilen bijzetten. En dan merk je dus ineens hoe ‘kleine’ dingen je leven onwijs veel makkelijker maken. Zoals de Quooker. Echt, ik zou hem niet meer willen missen. Je kan er zó veel meer mee dan alleen thee zetten. Zoals bijvoorbeeld: 

  • Instant warme chocomel: werkt altijd. Als de kinderen koud uit school/de opvang komen. Bij het schoenzetten, ’s avonds voor het slapengaan. Even kokend water uit de kraan, zakje erin, paar minuten wachten. Klaar. 
  • Sinterklaas betekent pepernoten bakken. Ontzettend gezellig, maar met een peuter en een 6-jarige ook vaak een ontzettende troep. Nu ik mezelf heb aangeleerd steeds tussendoor snijplanken, messen, mixers, bakplaten en deegrollers alvast even af te spoelen met kokend water. Scheelt onwijs bij de afwas.
  • Feestdagen betekent bij ons cocktails. Maar ja, van die mooie drankjes met kleurtjes, ijsblokjes en rietjes: dat willen de kinderen ook. Met de CUBE tappen we makkelijk bruiswater. Beetje siroop erbij, parasolletje erin, de kinderen vinden het geweldig. De oudste kan ze inmiddels ook zelf maken, en serveert ze aan al haar vriendinnetjes.
  • Opstaan is sowieso geen makkie, maar nu het zo donker is, zijn de ochtenden helemaal een crime. Als ik mijn slaperige hoofd naar beneden heb gesleept wil ik maar één ding: THEE. Maar ja, tegen de tijd dat die waterkoker afklikte, was ik alweer achter een peuter aan het aanrennen die de kat probeerde zijn luier aan te trekken. Dan kwam er van dat hele theezetten niks meer terecht. Dus nu begin ik mijn ochtend met een pot thee uit de Quooker. Dan kan ik in ieder geval een paar slokken nemen, voor de struggle begint.
  • Het kerstdiner: wij organiseren het voor de hele familie, dus dat is sowieso een stressmoment. Maar de Quooker is echt een redding. Bijvoorbeeld om die vettige kalkoenresten van je mooie houten snijplanken te spoelen, of even tussen de gangen door wat borden af te wassen. Echt, je went zo snel aan het gemak.
  • Redding in drukke tijden. De laatste weken van het jaar zitten altijd bomvol kerstborrels, schooldiners, etentjes en andere sociale dingen. Zo voor de kerstvakantie is het altijd druk, druk, druk. Dus wil je af en toe iets lekker snels, makkelijks en gezond. Wij gaan dan vaak voor noodles of couscous. Kokend water in het bakje, ondertussen wat groente grillen, kipje erbij, en je bent klaar.
  • Geen gesleep meer met overvolle boodschappentassen vol flessen bruis- en bronwater. Scheelt toch weer op alle Feestdagen-inkopen. En ook een hoop plastic. We hebben een paar mooie kannen, we vullen ze onder de Quooker, en zetten ze op tafel als er gasten komen. Enjoy!

Met de Quooker CUBE haal je naast warm, koud en kokend water, nu ook koel bruisend en gefilterd water uit de Quooker-kraan. Ideaal voor de drukke moeder!

Dit artikel is geschreven samen met Quooker, maar de inhoud is 100% van ons. Hier lees je alles over ons advertentiebeleid.

Lees ook: Een kind vond ik een eitje. Maar bij 2 kinderen ging ik bijna kopje onder