8 Redenen waarom ik zweer bij luierbroekjes

Luiers verschonen is niemands favoriete bezigheid. Niet van je kind en waarschijnlijk ook niet van jou. Vala, moeder van drie kinderen, heeft inmiddels al heel wat luiers achter de rug. En weet dus: gemak dient de mens en de ouder in het bijzonder. Haar tip: stap zo snel mogelijk over op luierbroekjes.

Bij mijn eerste twee ging ik pas luierbroekjes gebruiken toen ze zo’n twee jaar oud waren. Ik dacht namelijk dat het dan pas kon. Resultaat daarvan was dus dat ik jarenlang lang woeste commodegevechten moest leveren met mijn beide kinderen die, zoals iedere ouder weet, niet van plan waren om langer dan twee seconden op hun rug te blijven liggen zodat ik even rustig hun billen schoon kon maken. Gek werd ik van dat gespartel onder mijn handen en niet zelden zat de poep dus ook op de muur. Dat gedoe heb ik mezelf bespaard bij mijn derde door haar zo snel mogelijk een luierbroekje aan te trekken. Dat kan namelijk al vanaf acht maanden en het scheelt je iedere dag een paar keer een hoop gedoe. Kruidvat heeft deze handige luierbroekjes voor een goede prijs. Daarnaast zijn ze als enige grote luiermerk in Nederland gecertificeerd met het Europese EU Ecolabel. Dit keurmerk garandeert dat in de hele levenscyclus van de luiers de milieubelasting laag is. Dus bij Kruidvat maak je een milieubewuste keuze en er zijn nog veel meer voordelen:

* Het luierbroekje is veel rekbaarder dan een gewone luier met plakstrips. Dat is wel zo fijn met een baby die alle kanten op wriemelt en dus nooit lang genoeg stil blijft liggen om die plakkers goed dicht te krijgen.

* Het luierbroekje heb je veel sneller aan. En we weten allemaal dat kleine kinderen geen geduld hebben. Als ze door hebben dat het verschonen zo gebeurd is blijven ze vaak rustiger liggen.

* Je kunt je kind staand verschonen. Met gewone luiers is dat een stuk moeilijker. En je bent ook niet altijd ergens waar je je kind makkelijk kunt neerleggen en/of waar een verschoontafel is. Met een luierbroekje kan je kind gewoon blijven staan terwijl je hem/haar schoonpoetst en een nieuw broekje trek je zo aan.

* De luierbroekjes zijn goed voor de motorische ontwikkeling. Na ongeveer acht maanden krijgt je kind behoefte om fysieker te worden en meer te bewegen. Als jij hem/haar zittend of staand verschoont, help je je kind bij de ontwikkeling. Doordat hij/zij de benen moet strekken en de heupen, buik en billen zo moet houden dat je het broekje omhoog kunt trekken (i.p.v.. omrollen bij een plakstripluier) help je je kind bij het leren maken van die bewegingen.

* Het weghalen van poep is makkelijker als je kind het luierbroekje draagt en je het staand verschoont. Je veegt dan namelijk in één beweging omhoog. Ligt je kind en moet je de beentjes optillen om te verschonen, dan verspreidt de smurrie zich veel makkelijker. Bovendien kun je de luierbroekjes eenvoudig aan de zijkanten openscheuren en wegtrekken, waardoor er geen poep op de beentjes of het ruggetje komt.

* De luierbroekjes zijn heel handig als je kind bezig is zindelijk te worden. Een peuter kan het broekje zelf naar beneden doen en je hoeft het ook niet helemaal uit te doen, in tegenstelling tot een luier, die je natuurlijk iedere keer als je kind naar de wc moet helemaal los moet halen.

* Zelfs de grootste verschoonleek weet hoe een luierbroekje werkt. Geen overbodige luxe voor bijvoorbeeld enigszins onhandige opa’s, of jonge oppasmeisjes die nog niet zoveel luierervaring hebben.

* Kinderen vinden het vaak zelf leuk. Zo’n broekje is natuurlijk een stuk stoerder dan een gewone luier. Vooral voor bokkige peuters kan dat een goede oplossing voor verschoondrama’s zijn. Zeker als er een leuk plaatje op staat.

Als ik dus zeg dat mijn 17 maanden oude dochter al maanden uit de luiers is, is dat niet gelogen. Nou ja, in ieder geval niet helemaal. Arwen en ik zweren bij de Kruidvat luierbroekjes en hoeven nooit meer de degens te kruisen op de commode. Gelukkig maar, want de peuterpuberteit zit er bijna aan te komen en ik vrees dat ik daar al mijn kracht voor nodig heb.

 

Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Kruidvat, maar de inhoud is 100% van ons.  Lees hier alles over ons advertentiebeleid

Kruidvat luierbroekjes zijn ook heel gemakkelijk (voor een goede prijs) online te bestellen op: www.kruidvat.nl/kruidvat-luierbroekjes

Geschreven door
More from Vala van den Boomen

Waarom je je door niemand moet laten vertellen hoe je moet bevallen

Als je zwanger bent bemoeit opeens iedereen zich met je. Je krijgt...
Lees verder