Regenachtige dag? Ga dan naar het kinderboekenmuseum in Den Haag

Regenachtige dag? Ga dan naar het kinderboekenmuseum in Den Haag
Zijn jouw kinderen fervente lezers. Zit je elke avond minstens twintig minuten aan hun bed gekluisterd omdat je ‘nog eeeeen bladzijde’ moet voorlezen? Neem ze dan een keer mee naar het kinderboekenmuseum in Den Haag. Een walhalla voor kleine boekenwurmen.

Het kinderboekenmuseum heeft verschillende tentoonstellingen, die een aantal keer per jaar wisselen. Zo hebben ze op dit moment ‘ABC met de dieren mee’, waarin je wordt meegevoerd in een reis langs de allerleukste kinderboekenbeesten. Spring met Kleine IJsbeer via de letter-ijsschotsen naar de iglo en kruip door het hol van Vos en Haas. Heel leuk voor wat jongere kinderen. Daarnaast is er ook de spannende tentoonstelling Papiria, waarbij de kinderen het luilekkerland Papiria moeten redden van de Inktvraat, geholpen door bekende karakters zoals Pippi Langkous, Dolfje Weerwolfje en Minoes.

Voor kinderen met een grote fantasie is het kinderboekenmuseum een heerlijke plek. En de tentoonstellingen zien er ook echt fantastisch uit. Het museum is heel modern ingericht, met prachtige hoeken en gaten voor je kind om te ontdekken. Het is trouwens ook mogelijk om een kinderfeestje te geven in het museum.

Kinderboekenmuseum
Prins Willem-Alexanderhof 5
2595 BE Den Haag
(Het museum ligt vlak naast Centraal Station)

openingstijden
Maandag: gesloten
Dinsdag, donderdag en vrijdag: 14.00 – 17.00 uur
Woensdag, weekend en feestdagen: 12.00 – 17.00 uur

(Bron (beeld): Kinderboekenmuseum)

Geschreven door
More from Sanne Mulder

Bij Café Zuid in Maastricht kan de vakantie echt beginnen

Aan de Maas, naast het thuishonk van Toneelgroep Maastricht, vind je café...
Lees verder