Ridders en prinsessen verzamelen! Deze voorjaarsvakantie naar Muiderslot

Ridders en prinsessen verzamelen! Deze voorjaarsvakantie naar Muiderslot
Nog geen plannen voor de voorjaarsvakantie? Ga eens een middag met de kinderen naar kasteel Muiderslot. De voorpret begint al thuis, want als de kinderen een kleurplaat van een van de middeleeuwse kamers zo mooi mogelijk inkleuren, mogen ze gratis naar binnen*.

Lees ook: Eten in een middeleeuws kasteel vlakbij Nijmegen

Ook in en rond het kasteel valt er voor kleine ridders en prinsessen genoeg te doen. Zo worden er verschillende speurtochten georganiseerd, waaronder de spannende Torenroute en de Ridderroute waarbij kinderen zich mogen verkleden als ridder of jonkvrouw. Voeren ze alle opdrachten uit? Dan worden ze tot ridder geslagen én krijgen ze een echte Muiderslot riddermedaille.

Poppenkast
Tijdens de voorjaarsvakantie zullen de poppenkastpoppen Jan Klaassen en Katrijn hun vaste plek voor het Koninklijk Paleis op de Dam verruilen voor de kapel van het Muiderslot. In deze voorstelling gaan ze op zoek naar de geheime sleutel van Amsterdam. De voorstelling is voor kinderen vanaf 2 jaar en zal op donderdag 23 februari, zaterdag 25 februari, donderdag 2 maart en zaterdag 4 maart om 13:00 en 15:00 uur plaatsvinden. De voorstelling duurt een half uur.

Lees ook: Naar de tentoonstelling ‘Bos vol geheimen’ in het Pieter Vermeulen Museum

* De actie met de kleurplaat loopt van 18 februari t/m 5 maart 2017. Download de tekening hier.

(Beeld: Kasteel Muiderslot via Facebook)

Geschreven door
More from Lisa

Deze vader die zijn baby in slaap speelt is het liefste dat je vandaag gaat zien

Niks zo lekker als in slaap vallen bij een fijn muziekje, moet...
Lees verder