Schattig Engels huisje (met hertjes op 5 meter afstand)

08.11.2016 14:00

Zin om in de voorjaarsvakantie er tussenuit te gaan? Even Nederland uit, maar niet te lang reizen? Wij kregen een fantastische tip van een collega voor het Charming Deer Cottage op Airbnb. Midden in de bossen, dus ook leuk voor de kinderen!

Binnen een uur met de trein vanaf Londen ben je in het pittoreske Tunbridge Wells. Hier ligt Charming Deer Cottage op de rand van 3000 hectare landgoed. Genoeg ruimte voor de kinderen om rond te rennen, wilde dieren te spotten, hutten te bouwen en hout te verzamelen voor de houtkachel die in het huisje staat.

vakantiehuisje Engeland met kinderen

De cottage bestaat uit twee aparte woningen naast elkaar met één badkamer en twee slaapkamers. Er is een terras op het zuiden met een uitzicht op de prachtige tuin (eigenaresse Celia is tuinontwerpster) en een groot grasveld. Met een beetje geluk zie je ’s ochtends, waar het huisje zijn naam aan heeft te danken, een hertje voorbij lopen in je voortuin. Het terras heeft een heerlijk middagzonnetje en later op de avond kun je hier de barbecue aansteken. Eigenaren Celia en Simon wonen verderop op het terrein maar rondom het huisje is genoeg privacy en ruimte om je eigen gang te gaan.

vakantiehuisje Engeland met kinderen

In het dorpje zijn veel gezellige cafeetjes, winkels, galerieën en restaurants en er is een hertenkamp waar je met de kinderen heen kunt. Celia en Simon delen ook graag hun favoriete adresjes en aanraders van Tunbridge Wells met je.

vakantiehuisje Engeland met kinderen

Plus
– Zoveel speelruimte dat je kinderen grootste gedeelte van de dag zich buiten kunnen vermaken.
– Er is internet (dus je bent niet helemaal afgesloten van de sociale buitenwereld)

Min
– Het Engelse weer blijft wisselvallig dus regenlaarzen en jassen is geen overbodige luxe.
– Er is internet (dus je ontkomt niet aan de Bumba en Nijntje filmpjes op Youtube)

Charming Deer Cottage
Tunbridge Wells, Engeland
Voor meer informatie: Airbnb.

Psst… toch liever een weekendje weg met 100% kans op zon? Lees dan 7 tips voor een bezoek aan Barcelona met kinderen.