Schotland met de kinderen: weekendje Edinburgh

14.08.2018 04:55
Schotland met de kinderen: weekendje Edingburgh

Hoewel je aan drie of vier dagen eigenlijk niet genoeg hebt om alle bezienswaardigheden te bezoeken, is de mooie hoofdstad van Schotland al jaren een populaire plaats voor een stedentrip. En de kinderen, die kunnen gewoon mee naar Edinburgh!

Vliegen
Vanaf Schiphol vliegen jullie met EasyJet of KLM binnen anderhalf uur naar Edinburgh Airport. Hier kunnen jullie elke tien minuten de bus nemen naar het historische centrum van Edinburgh. Een ritje van dertig minuten. Top: de bussen hebben stopcontacten en WiFi dus iPads kunnen onderweg opgeladen worden terwijl de kinderen de laatste aflevering van Nijntje afkijken.

Lees ook: Doen: een weekendje Oslo met het hele gezin

Edinburgh Castle
Tijdens jullie citytrip kunnen jullie een bezoek aan dit kasteel (met prachtige uitzichten!) eigenlijk niet missen. Hoewel het voor kleine kinderen misschien niet het allerleukst is om hier uren rond te lopen, kunnen jullie ze vast overtuigen met een wandeling langs de vele kanonnen en de zwaarden in de Grote Hal. Tip: bestel de kaarten van te voren online. Zo hoeven jullie niet lang in de rij te staan.

Museum of childhood
Waar kinderen zich in dit museum kunnen vergapen aan een enorme hoeveelheid speelgoed en spelletjes, is het voor volwassenen echt een trip down memory lane. Er is van alles te doen, zoals een poppentheater én een ruimte waar kinderen zich kunnen verkleden. Let op: op dinsdag en woensdag gesloten.

Gorge City Farm
Hoe maak je kinderen nou blijer dan met een bezoekje aan een kinderboerderij? Bij Gorge City Farm hebben ze niet alleen koeien, varkens, schapen en geiten, maar ook kippen, eenden en verschillende mooie tuinen. De kinderboerderij wordt gerund door vrijwilligers en is iedere dag gratis te bezoeken.

Prince’s Street Gardens
Wandel door de prachtige groene omgeving, breng een bezoekje aan de speeltuin en bezoek met kerst het speciaal opgezette Winterwonderland. Heerlijk!

Edinburgh Zoo
De kinderboerderij toch wat aan de kleine kant? Dan moeten jullie naar Edinburgh Zoo. Met meer dan 1000 dieren – inclusief koala’s! – zijn jullie hier wel een dagje zoet. Ook fijn: het park is ruim opgezet, dus kinderen kunnen hier ook vrij rondrennen.

The Scran & Scallie
Terwijl jullie genieten van het eten bereid door twee van Schotlands topchefs, kunnen de kinderen zich uitleven in de speciale speelkamer. Wij zeggen: win-win dit restaurant!

Premier Inn
Centraal gelegen, betaalbaar én ruime familiekamers. Deze hotelketen is ideaal voor een weekendje weg met kinderen!

Lees ook: Doen! Een retourtje Krakau mét kinderen

Bronnen: Dayoutwiththekids, Mumonthemove, Timeout