Slapen, eten, plukken, klimmen en Waddenhoppen: mijn leukste tips voor Texel!

Barbara was vorig weekend Waddenhoppen op uitnodiging van Rivella. Ze was echt onder de indruk van de eilanden: zo mooi en ongerept! Dit zijn haar leukste tips voor Texel.

Als je nog bijna nooit op de Waddeneilanden bent geweest, zoals ik, kun je je er weinig bij voorstellen. Duinen, drukke stranden en een bomvolle veerboot- dat was het hele beeld dat ik had. Ik wist oprecht niet dat er zoveel stille en rustige plekjes waren, zoveel ongerepte natuur. En wat leuk is aan deze hele trip, is dat ik mijn mooiste adressen met jullie mag delen.

Heerlijk vind ik het altijd, om voor vertrek op internet te kijken waar ik dan ga eten, naar welke uitjes we gaan, waar ik ga slapen. De leukste plekken zoeken, dat is altijd mijn voorpret. Want neerstrijken bij de eerste en beste strandtent is ook leuk, maar dat kan iedereen! Ik heb 5 unieke of op zijn minst dan originele plekjes gewonden voor jullie. Dit zijn ze:

IMG_60621)
SLAPEN
Texel Yurts
Deze kleinschalige verzameling yurts (Mongoolse tenten) wordt gerund door een leuk hippie stel. De yurts zijn origineel ingericht en van alle comfort voorzien (behalve dus wc’s wat ik met kleine kinderen wel een opgave vindt. Gelegen aan de rand van de duinen, de kinderen de hele dag buiten – wat wil je nog meer?

2)
ETEN
Hotel de 14 sterren / de Worsteltent
Zelfgemaakte frites met een minihamburger voor de kinderen, voor mij een prachtig bord tapas en ijskoude gazpacho, een knalgroen fris grasveld, een loungeset én een speeltuin in een prachige omgeving!

IMG_6068

3)
PLUKKEN
De zelfpluktuin
Geweldig, deze tuin in de middle of nowhere. Overal waar je kijkt groeien bessen, aardbeien en bloemen die je dus gewoon mag plukken. Zo leuk om de kinderen hun eigen fruitsalade te laten plukken. Na afloop heerlijke smoothies drinken, gemaakt van de oogst. Hmmmm.

4)
KLIMMEN
De vuurtoren
De vuurtoren van Texel is een hele klim omhoog, maar je kan de kinderen beloven dat ze ergens op een verdieping EEN POEPENDE VUURTORENWACHTER tegen zullen komen. Moet jij eens zien hoe snel ze dan naar boven rennen! (En ja, hij zit er echt, hilarisch genoeg. Kan jij rustig van een ander uizicht genieten: die van de ongerepte duinen.

IMG_6082

5)
WADDENHOPPEN
Boot De Vriendschap
Ook voor dagjesmensen staat deze boot dagelijks in het hoogseizoen klaar: een houten oude boot die je voor een dagje (oflanger) naar Vlieland brengt. Super leuk, want ik dacht dat je niet van eiland naar eiland kon, maar tot mijn grote vreugde kon dat dus wel. Op Vlieland kan je lunchen en fietsen en tegen het einde van de dag brengt de Vliehorn Express je weer terug. Doen!

 

En lees volgende week mijn hele blog over Texel en vooral Vlieland, wat de ontdekking van de hemel was, echt…

Over Rivella & Waddenhoppen
Rivella en Doutzen houden van de Waddeneilanden. Omdat ze zo lekker naturel zijn en je er heerlijk tot rust komt. Daarom zetten ze zich deze zomer samen in om te laten zien hoe mooi dit stukje Nederland is. En proberen ze ervoor te zorgen dat die pure schoonheid behouden blijft. Check de website van Rivella voor meer info.

Foto’s: Roel van Koppenhagen voor Rivella

Lees ook
Geschreven door
More from Barbara van Erp

Met deze pistolen gaan ze weer stoepkrijten!

Wat een ontzettend leuke uitdeelcadeautjes! Voor 4,95 heb je drie pistooltjes van...
Lees verder