Spelenderwijs de letters oefenen met je kind met de LiGA Mini Letterbeertjes (en ze zijn nog lekker ook!)

14.09.2016 10:15

Onlangs viel mijn oog in de supermarkt op de LiGA Mini Letterbeertjes. Dit zijn koekjes in de vorm van een beertje die een letter op hun buikje hebben staan. En omdat mijn oudste zoon (3,5 jaar) sinds kort bij elke tekst die hij ziet wil weten of de letter van zijn naam er tussen staat, gooide ik een pak in mijn mandje.

Wij hebben thuis het boek ‘Wat een pech, mijn naam is weg’, waarin een kind zijn naam kwijt is en op zoek gaat naar de letters van zijn naam. Op de laatste bladzijde plakt hij alle letters bij elkaar en ziet hij zijn naam staan. Dit boek is bij ons sinds kort een grote hit, mijn oudste zoon James (3,5) pakt het geregeld uit de kast. Ook als we op straat lopen, hij de pot pindakaas ziet staan of mijn agenda pakt – eigenlijk overal waar hij letters ziet – vraagt hij mij de letters van zijn naam aan te wijzen. Of die van zijn broertje, of van zijn vriendinnetje, of die van mama. De eerste letter van zijn voornaam, de eerste letter van zijn achternaam en de ‘O’ van opa en oma, herkent hij nu en kan hij zelf ook schrijven. Verder zijn we nog niet gekomen, maar zijn interesse is er.

En nou zag ik vorige week toen ik in de supermarkt liep een pak LiGA Mini Letterbeertjes staan. Hoe leuk! Kleine biscuits in de vorm van een beer, die allemaal een letter op hun buik hebben staan. Normaal gooi ik altijd LiGA Evergreen in mijn mandje maar nu werden het de Mini Letterbeertjes. Het pak werd natuurlijk gelijk uit mijn handen gerukt toen ik thuiskwam (dat gebeurt nou nooit met de tomaten of de broccoli) en een pakje opengescheurd. Er zitten 6 pakjes in een groot pak trouwens, dus deze zou je ook heel goed als traktatie kunnen gebruiken.

Op de achterkant van het pak staan woordjes in verschillende kleuren die je kind met de beertjes moet proberen te maken. Spelenderwijs woordjes oefenen dus. Volgens LiGA kunnen de Mini Letterbeertjes je kinderen helpen om letters te ontdekken, woordjes te maken en hun verbeelding te gebruiken. Als moeder van een peuter die bijna naar de basisschool gaat, vind ik dat natuurlijk helemaal leuk.

Ik maakte met James de afspraak dat hij alleen de letters uit zijn eigen naam mocht opeten, we gingen immers bijna avondeten. Maar volgens hem zaten alle letters in zijn naam. En toegegeven, ik heb ze zelf natuurlijk ook even geproefd, ze zijn echt heel erg lekker!

32157_liga_letterbeertjes_shoppingvisual_v2

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dit is een gesponsord bericht, maar de inhoud ervan is 100% van onszelf. De LiGA Mini Letterbeertjes zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in de supermarkt, in de smaken chocolade en vanille. Kijk hier voor meer informatie.