Spontaan een weekendje weg? Dit huisje aan het strand kan iedereen betalen

strandhuisje ijmuiden
Barbara’s vriendin Suzanne huurde met Hemelvaart een strandhuisje voor haar en de kinderen. En het beviel haar best, dat kamperen op het strand. Alleen dat zand! Vijf keer per dag vegen, minimaal. Een kniesoor die daarop let, want dat zoute zilte, dat doet iets met je gemoed. En je haar. Het is instant vakantiegevoel. Je past er makkelijk met je hele gezin in en je kunt deze zomaar per nacht huren voor 35 euro! 

Op het strand van IJmuiden, meteen links van de strandtenten, staan zo’n twee kilometer huisjes op palen. Strandhuisjes. Drie rijen dik. Dat zijn dus best veel huisjes in totaal. Toch heb je helemaal geen gevoel van drukte, misschien komt dat door het weidse strand, misschien hebben andere mensen kinderen die wel goed zijn opgevoed, of misschien zat het gewoon niet vol. Feit is dat ik alleen rond negen uur ’s avonds even de wenkbrauwen optrok toen een horde kinderen gillend en schreeuwend verstoppertje speelde.

Maar zeg nou eerlijk: zo heb je het het liefst. Jij lekker met een glas wijn en een goed boek op de veranda, het grut joelend in de openluchtnatuur. Het was dat die van mij binnen aan het gamen waren, anders had ik er ook van genoten.

Overigens is dat probleem heel simpel op te lossen: je zegt gewoon dat er geen elektriciteit is. Wat praktisch ook zo was: slechts een klein stekkertje, voor het opladen van je telefoon of, ja, en daar ga je dan: de laptop. Maar verder was het een en al kaarslicht dat de klok sloeg en eigenlijk was dat heel prima en gezellig, elkaar ’s avonds afmaken bij een spelletje Monopoly of Sequence, onder de witte romantische hangkandelaar.

PicMonkey Collage

Het huisje is van alle gemakken voorzien. Er is een stapelbed, een tweepersoonsbed en voor wie wil (ik zou het krap vinden) nog een tweepersoonsslaapbank. Er zijn voldoende kussens en dekbedden, genoeg kastruimte, borden, bestek, pannen etcetera. Een ijskast en gasfornuis. Er is alleen geen plee, en geen douche. Dat doe je in het gebouwtje iets verderop. Voorziene ongemakken vielen mee, het was er stil, rustig en schoon. Bij de laatste keer plassen voor het naar bed gaan, kun je zelfs een duinvos (ja, die bestaan!) spotten. Wat nog eens bijdraagt aan het verwilderde gevoel.

Verder zit je vlakbij de strandtenten. En bij de speeltuin. Het is opvallend hoe snel de vijfjarige zich thuis voelde en zelfstandig de weg wist. Ze pakte de bolderkar van onder het huisje, deed hem vol zandspeelgoed en trok erop uit. Kindjes genoeg om mee te spelen. De volwassenen maakten vanaf een uur of vier hun eigen rondjes, langs vrienden die ook een strandhuisje hebben, en sleepten af en aan met flessen rosé en vlees voor de barbecue. Het zag er heel gezellig uit. Als eenvoudige huurder doe je natuurlijk niet mee met de feestvreugde, tenzij je een permanente bewoner kent. En die kans is best groot. En anders doe je het gewoon met degenen met wie je gekomen bent. Ook heel leuk.

Huur per nacht: 35 euro + 4 euro voor de parkeerkaart
In de zomervakantie 350 euro per week.

Plus
• Heel betaalbaar voor een weekendje weg!
• Op het strand
• Je kan dus doen of er geen elektra is (geen computerspelletjes!!)

Min
• Het huisje ligt niet aan de zee, maar op de achterste rij bij de duinen
• Het is wel wat gesjouw met spullen vanaf de auto
• Een heel klein beetje ouwe zooi is het wel, maar dat is ook sympathiek

Voor meer in formatie klik hier.

 

 

 

 

 

 

 

Geschreven door
More from Tamara

Wat je echt niet meer gelooft dat er in je kraamtijd allemaal gebeurde…

In de kraamtijd gebeuren er de gekste dingen. Dit geloof je echt...
Lees verder