Zin in een outdoorvakantie in mei? Doe de Stoere Gezinnen Week

20.01.2015 09:52

Onze favoriete adres in Midden Frankrijk houdt in de meivakantie Stoere Gezinnen Week! Heeft je stadse kind dringend behoefte aan een beetje woeste natuur? Laat ze dan met Willem en Paula en hun kinderen de bossen verkennen!

Bij Le Mas d’en Haut word je zo gastvrij ontvangen – dat vergeet je nooit meer. Paula en Willem, die een paar jaar geleden nog gewoon in Muiderberg woonden met hun drie kinderen en een vette carrière, koken voor je, zorgen dat je huisje of Safaritent helemaal tip top in orde is. Ze helpen je installeren, halen een fles koude wijn voor je en laten je precies op het juiste moment ook weer alleen.
Hun domein in Midden Frankrijk is een zeldzaam mooie plek, in the middle of nowhere, maar waar je toch meteen thuis bent.

DSC_0121_2DSC_0064
Het eten is er heerlijk, het interieur is prachtig, de gastheer en vrouw zijn super fijne mensen en de andere gasten zijn allemaal Nederlanders, allemaal met kinderen en allemaal mensen die je thuis ook zou kunnen kennen.
En het is maar 8 uur rijden vanaf Utrecht.

DSC_0873DSC_0875

Stoere Gezinnen Week: vanaf 3 mei
Tijdens deze week in de meivakantie is iedereen welkom want van binnen is iedereen toch stoer? We gaan ons bos in om hutten te bouwen, hout te sprokkelen voor het kampvuur en voor het maken van pijl-en-boog, speren en vliegers, we zullen een dropping doen, levend Stratego spelen, Kubb spelen, Weerwolven, broodjes en marsmellows roosteren boven het kampvuur, maar we zullen ook lekker gaan voetballen en hockeyen, misschien nog wel een yogahouding aannemen wie zin heeft en spannende verhalen vertellen bij het kampvuur.

foto 1 foto 2  IMG_0621

Dit is zomaar een greep uit de activiteiten maar spannend en stoer wordt het zeker. Lekker laarzen aan en de wilde natuur in! Vaders en moeders mogen ook met een boek in de verwarmde gîte blijven als de kinderen het bos in gaan, of lekker wat hout gaan zagen of klieven of de moestuin in als ze dat leuk vinden. En 3 keer per dag verzorgen we de maaltijd, altijd gemaakt met verse en het liefst lokaal en biologische producten.

IMG_9705 IMG_9718

Plus
• De kinderen worden de hele dag vermaakt met lekkere outdoor activiteiten
• Heerlijk eten, mooie inrichting, prachtig gedekte tafels.
• Slechts 1 dag rijden.
• Veel andere Nederlandse kinderen.

Min
• Heel Amsterdam Zuid (en vergelijkbare buurten van grote steden) zit er in de zomer; dat moet je leuk vinden.
• het klimaar is in mei zacht, maar als je echt een zonvakantie wilt, moet je iets anders kiezen.

Le Mas d’en haut
12, Route de l’Etang des Landes
23170 Lussat, klik hier voor de route.

www.lemasdenhaut.nl