14 Tekenen dat je verslaafd bent aan billendoekjes

Ze doen hun intrede in je leven als je een kind krijg, en dan kun je je niet meer voorstellen hoe je ooit zonder kon. Herken je dit, dan ben je ernstig verslaafd aan billendoekjes.

Lees ook: 21 Onverwachte dingen waarvan je intens gaat houden als je een baby hebt.

1. Er is in je hele huis geen tas, kast, mand of la te vinden waar geen pak doekjes voor het grijpen ligt.

2. Om het nog maar niet te hebben over je auto, fietsmand, jaszak en zelfs onder je bed.

3. Je bent fysiek niet in staat om langs een schap met billendoekjes te lopen zonder een pak – lees: drie voordeelverpakkingen – mee te grissen.

4. Als je bij andere ouders thuis komt, speur je eerst de kamer af op zoek naar een rondslingerend pak, zodat je weet waar je moet grijpen als je kind aankomt met een historische snottebel. Vind je niks, dan parkeer je meteen je eigen voorraad op tafel.

5. Het gebeurt vaker dat je misgrijpt in de broodtrommel dan dat je misgrijpt in de immer rijk gevulde doekjesvoorraadkast.

6. Je hebt een kast vol schoonmaakmiddelen die al een tijdje ongebruikt zijn. In plaats daarvan poets je alles op met zo’n handig doekje, inclusief je bril.

7. Je hebt een, welbeschouwd, belachelijke hoeveelheid geld uitgegeven aan een doekjeshouder, maar ‘hij staat zo mooi op de eettafel’.

8. Je hebt alle merken geprobeerd en serieus ervaringen uitgewisseld met andere moeders over welke billendoekjes het beste bevallen. Waarbij je ook dingen hebt gezegd als ‘ja, maar die van de Lidl zijn zo lekker nat’.

9. Als je de geur ruikt, word je automatisch blij. Als een hond met een Pavlov-reactie, zeg maar.

10. Als je niet oplet poets je zelf de mond van je man schoon met een doekje. Gelukkig weet je je doorgaans net op tijd in te houden.

11. In het onwaarschijnlijke geval dat je door je voorraad heen bent, heb je hartkloppingen en google je net zo lang tot je een supermarkt hebt gevonden die nog open is om elf uur ’s avonds.

12. Je kunt je gewoon niet voorstellen dat je nooit meer billendoekjes in huis zult hebben, ook niet lang nadat je kinderen het nest hebben verlaten.

13. Je kunt je trouwens ook niet voorstellen dat er ooit een tijd was dat het zonder die dingen kon stellen. Aangezien je ze slechts in een beperkt aantal procent van de tijd daadwerkelijk alleen voor je kinderen gebruikt.

14. Als er ergens een goede aanbieding is, lig je voor de deur te wachten en koop je meteen de hele voorraad op.

Lees ook: 19 Dingen die ik zeker weet sinds ik moeder ben.

Geschreven door
More from Femke Sterken

Femke ergert zich aan 3 typen ouders. Maar je mag niks zeggen hè?

Je eigen kind is speciaal. Een wonder. Oké, je wordt weleens gek...
Lees verder