Wij hebben dé tip voor als het regent: eten tussen de flamingo’s!

22.10.2016 17:00

Op de een of andere manier is het in de zomer makkelijker om je kinderen te vermaken dan in de herfst of in de winter. Zeker als het steeds maar regent en je aan huis gekluisterd zit. Je hebt al drie keer koekjes gebakken, alle wc-rollen omgeknutseld tot krokodillen en de jeugdfilms in de bioscoop allemaal gezien. Wat nu? Wij hebben een superleuke tip voor je. Ga naar de Market Dome in Center Parcs! 

De Market Dome is de centrale plek in een Center Parcs-park, waar je je boodschappen kunt doen, een hapje kunt eten, een beetje kunt winkelen en: tropische flora en fauna bekijken ! Iedere Market Dome staat hier namelijk vol mee. En niet zomaar tropische dieren en planten, nee, ze zijn namelijk geadopteerd.

Het zit zo: Center Parcs heeft een huisbioloog, Jean. En ja, die is echt net zo leuk als Freek Vonk. Goed, die Jean dus, reist de hele wereld over om dieren en planten te redden. Zo adopteert hij dakloze papegaaien en flamingo’s en geeft ze een nieuw thuis in de Market Dome. Stukken regenwoud die gekapt gaan worden om plaats te maken voor huizen, worden opnieuw geplant in de Market Dome, of Aqua Mundo. Fantastisch, niet waar? Zo krijgen deze dieren en planten een ’tweede leven’ en kun jij met je gezin genieten van al het tropische moois wat de wereld te bieden heeft, gewoon bij Center Parcs!

Waarom? Omdat Center Parcs duurzaamheid heel belangrijk vindt. Ze hebben het zogeheten ‘Our Naturall Plan’, wat staat voor: zorgvuldig omgaan met alle flora en fauna, een fijne leefomgeving achterlaten voor volgende generaties, en aandacht schenken aan de mensen om ons heen.

Het Heijderbos in Limburg heeft ook nog eens een echte indoor jungle: de Jungle Dome. Dit is een overdekte speelhal met tropische planten en vogels waar kinderen lekker kunnen spelen. Er zijn hier meer dan 40 verschillende dieren – bijvoorbeeld vogels, vleermuizen, gekko’s en padden – en meer dan 250 exotische planten, bloemen en bomen. Het is hier best warm, zo tussen de 17 en 25°C, maar dat moet ook wel vanwege alle flora en fauna. Er is een heel touwbanenparcours, klimpaden en een kabelbaan. Als een echte onderzoeker gaan je kinderen al spelend de jungle door, langs klaterende watervallen, over wiebelende touwbruggen en omringt door exotische dieren. En je kunt hier op leerzame Jungle Expedition.

Wil je meer lezen over Center Parcs en de natuur? Kijk dan hier!


Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Center Parcs. Dichtbij en toch even lekker ertussen uit, bij Center Parcs hoef je nergens aan te denken. Center Parcs zorgt dat alles geregeld is, zodat je zorgeloos kunt genieten van je tijd samen. Van babymeubels en het Baby Servicepakket in de cottage tot gratis potjes babyvoeding in de restaurants. Of geniet volop van je baby tijdens één van de activiteiten zoals Baby zwemmen en baby massages. Bij Center Parcs kun je echt even samen zijn en unieke momenten creëren met je gezin. Voor meer informatie over Center Parcs klik je hier.

Lees hier alles over ons advertentiebeleid.