Esmay heeft een topplek ontdekt voor leuke uitjes met de kinderen (en het is dichtbij!!)

10.02.2018 10:28

Geen zin in weer diezelfde binnenspeeltuin met de kids? Check Belgisch Limburg. Daar kun je nog wat met ze gaan doen, wat ze nooit eerder deden. En kom op, zo ver rijden is het ook weer niet.

Wij hebben een abonnement op de lokale binnenspeeltuin. Mijn zoontje van vier wordt iedere bezoekje een beetje minder enthousiast. En ik, eerlijk gezegd, ook. Ik kan die klimvulkaan wel dromen, net als die eeuwige kan limonade. We willen iets nieuws. En wat lekker is komt van ver, zei een vriendinnetje met een vakantieliefje ooit tegen me, dus zoeken we het komende tijd in Belgisch Limburg (middels deze gratis Vakantiegids!!). Hoewel, zo ver is dat nog niet eens. Vanuit het midden van het land bekeken zijn deze uitjes allemaal niet verder dan twee uur rijden.

  • Ken je die filmpjes van kinderen die horen dat ze naar Disneyland gaan? Nou, zo’n effect heeft de aankondiging van een dagje Plopsa Indoor ook. De kids gaan op een boottochtje met Piet Piraat en ontdekken de Speelboom van Kabout Plop, terwijl jij ‘m lekker chillt in het Studio 100 Café of op het grote buitenterras.
  • Driekwartier boven Maastricht vind je het dorp Beringen met zijn avonturenberg. Touwparcours, reuzentrappen, allerlei klimconstructies, tunnels en glijbanen. Eenmaal boven heb je supermooi uitzicht. Niet avontuurlijk genoeg? Dan kun je er ook nog mountainbiken.
  • Bokrijk, het klinkt als een nieuwe attractie in de Efteling, vind je niet? Je vindt er een openluchtspeeltuin, met een kleuterkinderdorp voor de kleintjes tot 8 jaar. Voor de oudere kinderen is er een avonturenparcours, waar ze zich even helemaal Indiana Jones of Lara Croft kunnen voelen.
  • Bos, een lievelings van alle kinderen. Bosland in Limburg heeft het grootste avonturenbos. Supercool voor jongens die altijd gaten in hun broek hebben, en voor meisjes die graag bloemenkransen vlechten. En voor ons hebben ze ook nog een hangmat-uitleendienst. Wow!
  • Een blotenvoetenpad van twee kilometer lang vind je in Zutendaal. Kunnen die kinderen eindelijk eens zonder laarzen door plassen stampen. Hoe leuk is dat?
  • Even lachen met je kinderen? Moet je gaan boerengolfen. In de Voerstreek, tussen Nederlands-Limburg en Luik, vind je een 2,5 kilometer lange boerengolfbaan. Al is er voor de kleintjes ook een baan met maar 10 holes. Extra leuk: er staan gewoon koeien op de baan, want dat hoort er bij boerengolf toch een beetje bij.
  • Even lekker het platteland opsnuiven? Dat doe je in Breugelhoeve vlakbij Peer. Er is een speeltuin en een kinderboerderij, maar je kunt er ook paardrijden. Moeders van paardenmeisjes, horen jullie dat? Vlakbij het terras is een aparte, veilige speelplek waar de kids losgaan terwijl jij van je koffie nipt. Goed geregeld.
  • Met de fluisterboot kun je varen over de Oude Maasarm in Dilsen. Die elektrische boot is zo stil dat de watervogels niet schrikken en je ze dus uitgebreid kunt bekijken.
  • Die Romeinen doen het zoveel jaar na dato nog altijd goed bij de kids. In het Gallo-Romeins museum in Tongeren, vind je meer dan 2.000 authentieke objecten. Je kunt er allerlei toffe animaties zien over hoe het leven toen was. Het museum won allerlei prijzen, zoals ‘Beste Museum van Vlaanderen.’
  • Elk jaar in april verandert Haspengouw, net onder Sittard, in éen grote bloesemzee. Er zijn bloesemfeesten, fruitbedrijven openen hun deuren en er worden vuurpottennocturnes georganiseerd. Watte? Dat zijn wandelingen tussen bloesems en vuurpotten door, terwijl je allerlei oude verhalen te horen krijgt. Hoort natuurlijk een hapje en drankje bij en muziek.

Nu hoor ik je denken: “was dit het nou?”. NEE dit was het nog niet. Want dames en heren, Belgisch Limburg heeft nog zoveel meer voor ons en onze kinderen in petto. Wil je weten wat? Vraag dan hier gratis de Limburg Vakantiegids. Vol met leuke vakantieadressen en uitjes. 

Vraag hier je gratis Limburg Vakantiegids aan

 

We hebben dit artikel geschreven in samenwerking met Toerisme Limburg, maar de inhoud is 100% van ons. Lees maar in ons advertentiebeleid.