Uiteten met de kinderen: pizza en biefstuk bij Rosa & Rita

Rosa Rita amsterdam pizza biefstuk eten uitje met kinderen
Barbara test elke week voor het Parool een plek in Amsterdam. Is het leuk met de kinderen, en misschien nog wel belangrijker, ook een beetje leuk voor haar? Deze week: Rosa & Rita

Onze vrienden uit Utrecht waren bij het Scheepvaartmuseum. Dus toen we zo rond vier uur een sms kregen of we zin hadden om af te spreken, begon het gepieker. Waar kun je daar in de buurt nou met vier kleine kinderen heen, waar je ook vroeg kunt eten?

Rosa & Rita bleek dagelijks om half vijf open te zijn. Maar hemeltjelief wat een afgelegen boel is het daar! Je laat je Utrechtse vrienden niet op de bus stappen, dus nam ik met de kinderen de fiets, mijn man ging met de Greenwheels de vrienden ophalen.

De zon scheen, de kinderen speelden rondom het terras – wat voor veel onrust zorgde want dat grenst aan een parkeerplaats waar auto’s rijden – maar verder zaten we er heerlijk. Binnen was de keukencrew nog aan het dineren, maar ze stonden graag even op om een kinderstoel van grote hoogte te pakken.

Kleine pizzaatjes met buffelmozzarella hadden ze, en biefstuk. Ik bestelde voor mijn oudste zoon zijn allereerste steak frites. Zelf genoot ik van een flinterdun gesneden venkelsalade (heerlijk!) en wat stukjes pulpo verstopt onder bleekselderij in olijfolie (mwa). De aangevreten borden bleven staan tot we de rekening vroegen.

Om half zeven vulde het terras zich met kinderwagens en wapperende handen die probeerden de aandacht van het personeel te krijgen. Ik zwaaide de vrienden in de Greenwheels weer uit (na betaling van 5 euro parkeergeld!) en fietste naar huis met een wat onbestemd gevoel. Mwa.

Oudervriendelijk: 3

Kindvriendelijk: 2

Kinderstoel? Ja

Kindermenu? Nee

Rosa & Rita
Oostenburgereiland
Conradstraat 471
Amsterdam
06 – 111 22 373 (bereikbaar vanaf 16:30)

Geschreven door
More from Barbara

Mireille was op wereldreis toen ze zwanger bleek (en ze keerde niet terug…)

Mireille Steenkamer was met haar man en hun zoontje Teun van 2...
Lees verder