Uiteten met kinderen: café restaurant Amsterdam

Barbara test elke week voor het Parool een plek in Amsterdam. Is het leuk met de kinderen, en misschien nog wel belangrijker, ook een beetje leuk voor haar? Deze week: café restaurant Amsterdam.

Ze hebben er drie kinderklassiekers: Annemaria Koekoek op de gang, Kinder Surprise-ei en heel veel Franse frietjes. En die gang, dat is echt wat hoor, want als ik tegen mijn zoon zeg: we gaan eten bij Café Amsterdam, dan zegt hij: het Rode restaurant. Daarmee bedoelt hij: de gang met die rode wc-deuren die eindigt in een reusachtige spiegel waarmee het de meest ideale plek van Amsterdam is voor Annemaria Koekoek.

We liepen op een ijskoude zaterdag het restaurant in met opa en o, wat was het er weer vol. Gezinnen met opa’s en oma’s, baby’s, tieners, peuters, kinderwagens. Daardoorheen loopt superjong maar toegewijd personeel met tafels op het hoofd, kinderstoelen onder de arm en gigantische bladen met frites, frites, frites.

We bestelden oesters, worstjes van Brandt & Levi en natuurlijk Kinder Surprise-ei. Toen ging ik er eens even lekker voor zitten. Is dat niet die actrice, ja dat is zeker die presentator, zie ik daar een kind van 6 mosselen eten, en eet die van 9 echt met zijn vader van die schaaldierenschotel? En waarom zitten deze kinderen massaal niet op de iPad aan tafel?!

Mijn oudste zoon ging op ontdekking en kwam terug met een beduimelde Donald Duck en een handvol kleurpotloden voor zijn broertje. Die deden het alle 7 niet, en daarmee zijn we aangekomen bij het grote geheim van Café Amsterdam: er is daar eigenlijk niets voor kleine kinderen en toch is het er hysterisch leuk. Het potje potje klassiek biljart met opa (met maar 3 ballen!) na afloop telden we daarin nog niet eens mee.

Oudervriendelijk:  5/5 sterren

Kindvriendelijk:  4/5 sterren

Kinderstoel? Ja

Kindermenu? Ja

Café Restaurant Amsterdam
Watertorenplein 6
020-6822 666

Beeld: Café Restaurant Amsterdam

Geschreven door
More from Barbara van Erp

Gevonden! Dé gouden tip om een kleuter uit te laten slapen (iets met een post-it en dreigen met slaan)

Dat het ein-de-lijk weekend is, en je toch niet uit kunt slapen....
Lees verder