Leuk uitje: met de kinderen naar de bloesems in Haspengouw

22.04.2018 08:46

Renée haar zoontje wil tegenwoordig iedere dag via een omweg naar school fietsen. Een paar straten verderop staan namelijk een paar appelbomen in bloei. Hij vindt die roze bloemetjes zó mooi, dat hij ze iedere dag wil zien. Zeker wanneer zij vertelt dat die boom niet zo lang bloeit. Dus die omweg, die fietsen ze dan maar.

Ik ben allang blij dat hij het mooie ziet in kleine dingen. De inwoners van Haspengouw, de streek in Belgisch Limburg die bekend staat om zijn prachtige bloesems, zullen erom lachen. Die paar bloeiende bomen in ons dorp, stellen echt niets voor in vergelijking met wat je daar kunt zien tijdens de bloesemperiode. Haspengouw is na Zuid-Tirol de grootste fruitstreek van West-Europa. Er groeien niet alleen appels, maar ook peren, kersen, aardbeien, bramen, bessen en zelfs wijndruiven. De bloesemperiode in het voorjaar lijkt me prachtig. Van de foto’s alleen al word ik zo vrolijk. Door de hele streek lopen lange fietspaden met aan beide kanten velden vol bloeiende fruitbomen. Dat moet gevierd worden en dat kunnen ze in Belgisch Limburg wel.

Ze maken van de bloesemperiode in april en mei één groot feest. Er wordt van alles georganiseerd. Dauwwandelingen, bijvoorbeeld, vroeg in de ochtend wanneer je dat prachtige landschap nog helemaal voor jezelf hebt. Je kinderen zijn toch vroeg wakker. Er zijn foodtruck-festivals. Je mag je eigen appelsap komen persen bij de fruitteler op het bedrijf. Je kunt een stroopfabriek bezoeken en picknicken op de mooiste plekjes. Beetje avontuurlijk ingesteld, dan overnacht je in een van de boomtenten. Wat meer op luxe gesteld? Dan boek je een kamer in een oud kasteel dat omgebouwd is tot hotel. Wil je even uitpuffen op een bankje met een boek? Kan ook. Neem je kinderen gewoon mee naar recreatiedomein ‘De Alk.’ Je struikelt er over de speeltoestellen en ze hebben ook een verkeersplein. Jij bestelt lekker een kop thee of een wijntje, zonnetje op je gezicht. Niets meer aan doen.

Bekijk in de video hoe mooi én leuk het voor kinderen (en jou) is tijdens de bloesemperiode in Haspengouw.

Weet je wat ik als praktische moeder ook superfijn vind? Het is maar 1,5 uur rijden. Eén Disneyfilm en je bent er. Dat geeft ze niet eens tijd om achterin ruzie te maken. Aanrader dus.

 

We hebben dit artikel geschreven in samenwerking met Toerisme Limburg, maar de inhoud is 100% van ons. In Belgisch Limburg zijn nog zoveel leuke dingen te doen gedurende het gehele jaar. Bekijk alles gratis in de Limburg Vakantiegids.

Lees hier meer over ons advertentiebeleid.