Dit wintermuseum is écht geweldig voor kleuters

15.12.2018 04:55

Ken je het Nijntje museum al? Dit museum in Utrecht is superleuk voor kleine kinderen. In dit museum is de Nijntje wereld nagebouwd, gebaseerd op de boeken van Dick Bruna. In de winter wordt dit museum volledig tot Nijntje Wintermuseum omgetoverd. Magisch!

In de koude wintermaanden is het in het Nijntje museum heerlijk warm. Het museum is dan boordevol met lichtjes, muziek en leuke spelletjes voor kleuters. Je kinderen kunnen ski’s aantrekken, sleetje rijden, puzzelen en knutselen! Verder wordt het hele museum mooi winters aangekleed.

<Ook de gevel van het museum doet mee, er is namelijk een prachtige projectie gemaakt die dagelijks op het museumgebouw wordt geprojecteerd. Een heuze voorstelling waarin gebruikt wordt gemaakt van de karakteristieke elementen van het gebouw. Je ziet vallende sneeuw op de kozijnen, Nijntje die de voordeur opendoet, en nog veel meer elementen die het gebouw tot leven wekken. Het is dus het helemaal waard om na je museumbezoek nog even te blijven staan; deze projectie is namelijk elke dag te zien tussen 17:15 en 23:00u.

Openingstijden
Het nijntje wintermuseum is open van 4 december 2018 tot en met 27 januari 2019 op dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 17:00 uur.  Op eerste kerstdag (25 december) en 1 januari is het museum gesloten, maar op tweede kerstdag (26 dec) is het wel open.

Voor het Nijntje wintermuseum gelden de normale tarieven. Het Nijntje wintermuseum kost dus niets extra! Kaarten reserveren kan online, dan weet je zeker dat er plek is. Bovendien ben je met een online ticket goedkoper uit dan aan de kassa.

Het Nijntje museum is in vakanties regelmatig uitverkocht, dus tijdig reserveren wordt aanbevolen. In de ticketshop zie je direct hoeveel kaarten er beschikbaar zijn.

Lees ook: Kom alvast helemaal in de kerstsferen in Sprookjeswinterland