Uitje op zondag? Het hippe Pllek heeft een érg leuk kinderprogramma

pllek ruige rakkers kinderen
Elke zondag is er op de hippe en artistieke locatie Pllek op de Amsterdamse NDSM werf een leuk en creatief kinderprogramma: Ruige Rakkers, gratis, met een glaasje limo. Ruige Rakkers is geschikt voor kinderen tot en met 11 jaar en heeft elk weekend weer wat anders te doen.

Op zondag 7 juni as kunnen je kinderen er dansen op muziek van over de hele wereld, van Franse muziek tot Braziliaans Carnaval, dit evenement heet Dansen met Dorien.  De week er op komt het Elixir Circus Arts op bezoek, waarin kinderen workshops (of zoals zelf genoemd: play-shops) in circuskunstjes krijgen en spelletjes spelen, ook geschikt voor ouders en de rest van de familie! Maar Pllek is ook een heerlijke plek om even rustig wat te eten of drinken als je kinderen vermaakt worden, of in een strandstoel te zonnen (het heeft namelijk een soort van strand) en naar de pontjes te staren die voorbij varen.

BEKIJK OOK: Prachtig kindvriendelijk terras: LEF in Delft

Op 28 juni kan er worden geknutseld met Els, in haar mobiele atelier: een bus vol met allemaal knutselspulletjes. Er kan gekleid worden, geschilderd (ook bijvoorbeeld hangers, paneeltjes, maskers en mobieltjes kunnen een mooie schildering krijgen), en de echte meisjemeisjes kunnen heerlijk kettingen rijgen en dingetjes maken van mooie stofjes en touwtjes.

Screen Shot 2015-06-01 at 12.14.49

Kortom, woon je in Amsterdam of in de omgeving en weet je nog niet hoe je jezelf en je kinderen gaat vermaken op een zondag middag? Pak de pont naar Pllek (de NDSM-pont vanaf CS), wat op zich al een leuk avontuur is, en laat je kinderen vermaken terwijl je zelf geniet van een wijntje, bitterballetje en een luie strandstoel.

Screen Shot 2015-06-01 at 12.15.14Screen Shot 2015-06-01 at 12.14.32

Bekijk hier de agenda van Pllek en Ruige Rakkers.

 

Nog meer uitjes? Lees ook: Eten in een oude Philips fabriek in Eindhoven mét kinderen

Geschreven door
More from Anna

Ga voor een feestelijk ontbijtje met deze paprika-eibloemen

Zin in een uitgebreid zondagochtendontbijt? Met deze gebakken eitjes in de vorm...
Lees verder