Deze vader heeft ‘t helemaal begrepen!

In een wereld waarin we steeds vaker onaardig en veroordelend naar elkaar zijn, waarin er steeds meer haat en ellende lijkt te zijn, is het van groot belang dat we elkaar vasthouden. Voor onszelf, maar vooral ook voor onze kinderen. En dat zullen wij ze moeten leren.

De Amerikaanse vader Billy Flynn heeft dat heel goed begrepen. Billy is gescheiden van de moeder van zijn zoontjes, maar op haar verjaardag verblijdt hij haar altijd met bloemen, kaartjes en cadeautjes. Hij maakt zelf een speciaal verjaardagsontbijt voor haar. Dat heeft hem al regelmatig kritiek opgeleverd, want hoezo spant ‘ie zich zo in voor een vrouw waar hij niet eens meer een relatie mee heeft? Mensen vinden het maar raar en overdreven. Maar Billy is het hier niet mee eens. Dat je niet meer samen bent, betekent volgens hem namelijk niet dat er geen liefde meer is. En zonder liefde kunnen we het gewoon wel vergeten, aldus deze vader.

“Ik voed twee kleine jongetjes op” zegt Billy. “Dat betekent dus dat ik hen het goede voorbeeld moet geven. Ik ben degene die hen moet laten zien hoe je vrouwen moet behandelen. Als ik hen leer dat vrouwen respect verdienen, dan zullen zij dat overnemen en later goed met de vrouwen in hun leven omgaan. Ze zullen daardoor leren liefdevolle relaties aan te gaan.” Juist omdat hij gescheiden is, vindt Billy het nog belangrijker om zijn jongens te laten zien dat liefde het allerbelangrijkst in het leven is. “Het feit dat mijn huwelijk niet gelukt is, wil niet zeggen dat ik mijn kinderen niet kan laten zien hoe het wel zouden moeten. Als ouders moeten we onze kinderen opvoeden tot goede, fatsoenlijke mensen. Daarom moet je boven je eigen sores uitstijgen. Het namelijk niet om jou, het gaat om hen.”

Wij zeggen: hulde aan deze vader. Hij heeft ‘t helemaal begrepen. Liefde is het allerbelangrijkst. Want als we ophouden met van elkaar te houden, dan is het einde zoek. Dus laten we elkaar omarmen, zodat onze kinderen dat zien. Want zij bepalen de toekomst van de wereld. En lets face it, die kan wel wat liefde gebruiken tegenwoordig.

Lees ook: 12 Dingen die je over je man leert als hij vader wordt.

Geschreven door
More from Vala van den Boomen

Waarom ik er tegenop zag om mensen te vertellen dat ik zwanger was

Een zwangerschap is doorgaans een heuglijk feit dat je het liefst met...
Lees verder