Deze vakantie nog doen: naar Brandweer LEGO City

05.01.2017 04:55
Deze vakantie nog doen: naar Brandweer LEGO City

Nog op zoek naar een leuke plek om deze week met de kinderen naar toe te gaan? In Veiligheidsmuseum PIT! in Almere is de grootste Brandweer LEGO City van Nederland te vinden. Ook leuk: er is een schaatsbaan voor de deur! 

Lees ook: 7x hier moeten jullie deze kerstvakantie heen

Speciaal voor de kerstvakantie zijn er in het museum 23 actuele Nederlandse incidenten nagebouwd met 100.000 LEGO steentjes. Ook is er een nieuwe puzzeltocht, waarbij kinderen en volwassenen kunnen ontdekken wat er allemaal bij het werk van de brandweer komt kijken.

Buiten het museum – waar kinderen sowieso van alles te weten kunnen komen over de politie, brandweer en de ambulance – is in de kerstvakantie een openbare schaatsbaan te vinden. Geen schaatsen? Tussen 12:00 en 16:30 uur kun je ze huren voor 2 euro bij de Almeerse schaatsvereniging. Let wel: de borg bedraagt 30 euro. Een legitimatiebewijs is verplicht.

Sluit de dag af met een kop warme chocolademelk of een kom erwtensoep in het museumrestaurant. Tip: kinderen die verkleed komen krijgen een leuke verrassing. De brandweer- en politiepakken mogen dus weer uit de kast!

PIT Veiligheidsmuseum, Schipperplein 4 in Almere 

Lees ook: Waarom jullie deze kerstvakantie naar Het Spoorwegmuseum in Utrecht moeten.

(Beeld: Facebook Veiligheidsmuseum PIT)