Vakantietip: camping Molino a Fuoco aan het strand in Toscane

02.06.2019 04:55

Wil je naar Italië op vakantie met de kinderen? Ga dan naar naar Toscane, naar camping Molino a Fuoco. Een mooie, ruim opgezette camping die aan zee ligt (!) en met Pisa en Florence om de hoek, de ideale zomerbestemming voor een kampeervakantie voor kinderen én ouders.

Camping Molino a Fuoco ligt in Livorno (naast Pisa) is een hele fijne familiecamping mét animatie, maar zonder dat die teveel aanwezig is. De camping heeft ruime, mooie plekken van 80 a 100 m2 en je kunt ook een lodgetent huren. Verder is er een zwembad, maar het grootste pluspunt is natuurlijk dat de camping aan het strand ligt en je dus daar elke dag naar de zee kan lopen, ook al is het maar voor een uurtje in de namiddagzon op het strand.

molino3

Pisa ligt op 25 km en dus een dagje naar de prachtige Italiaanse stad mag niet ontbreken. Ook kun je naar Florence, dat op 100 km afstand ligt. Je zou daar eventueel een nachtje kunnen blijven overnachten in een hotel voor een rustige tweedaagse trip als je jonge kinderen hebt.

molino4

Plus:
+ zwembad én strand
+ grote, ruime camping met animatie (als je dat wilt)

Min:
– Behoorlijk eindje reizen met de auto: 1450 km vanaf Utrecht dus met kleine kinderen is 1 of 2 keer overnachten wel een must.
– aardig duur voor een camping: 64 euro per nacht in het hoogseizoen

Molino a Fuoco Camping Village
Via Nuova dei Cavalleggeri, 32,
57018 Vada LI, Italië