9 Ideale me-time momenten waarvan je het bestaan niet vermoedde

23.01.2019 10:30
11 Verrassende me time-momenten waarvan je het bestaan vroeger niet vermoedde

Femke kan het zich bijna niet meer herinneren, maar een paar jaar geleden bestond haar me-time nog uit een uitgebreid bad met masker of een romantische comedy op de bank met roze koeken en een dekentje. Gewoon midden op de dag. Die tijden zijn helaas voorbij. Nu moet ze het doen met die momenten waarvan ze het bestaan nooit vermoedde:

1. Als ik de wasmachine vul
Vroeger was het huishouden misschien een moetje, nu levert het me zomaar wat me-time op. Want de wasmachine vullen in je eentje, man, wat een luxe.

2. Op de wc
Als ik het geluk heb dat Max niet na al na twee seconden al op de deur staat te bonken / binnen komt banjeren / of aan de andere kant van het huis z’n vriendje in elkaar staat te timmeren zodat ik me moet haasten voordat er bloed gaat vloeien, is de wc echt een prima me-time hangplek. Drie minuten in je eentje, de hemel.

3. De supermarkt
Al is het er afgeladen vol op zaterdagmorgen, toch duw ik fluitend m’n karretje door de paden. Vroeger waren de boodschappen misschien iets dat tussen de bedrijven door van de To-do lijst moest worden gestreept, tegenwoordig is dit een mini-vakantie.

4. Als mijn kind in slaap is gevallen in de auto
Stiekem hoop ik elke rit dat Max in slaap valt. Vaak gebeurt dit net als we de straat in rijden, maar we rijden met alle liefde nog een groot blok om. Want man-man-man, voor je het weet heb je ineens zeeën extra tijd. Kan je eindelijk eens alle features van je auto testen. Zo droom ik over een Kia Ceed Sportswagon met Apple CarPlay waarmee in mijn favoriete Spotify playlist af kan spelen op 8 speakers  terwijl ik mijn telefoon even draadloos oplaadt, een heerlijk ontspannen en praktisch me-time moment.

5. Als mijn kind iets stouts aan het doen is
Iedereen met kinderen kent de twee belangrijkste stilte-momenten: na kinderbedtijd en als er iets illegaals wordt uitgehaald. Om die laatste reden is stilte doorgaans verdacht, maar als je voor lief neemt dat je hierna je pannenla moet herorganiseren / de complete speelhoek moet opruimen / aan de slag moet met muurverf, zijn de momenten dat je kinderen je gegarandeerd niet komen storen, omdat ze je niet kunnen gebruiken best wel de hemel. Kun je mooi even facebooken. Of de was vouwen. Of gewoon voor je uit staren in het niets, intens genietend van de stilte.

6. Als ik mijn man een plezier doe door een k-klus op te knappen
En ik zomaar een uur achter een bureau kan zitten met de belastingaangifte ofzo. Oké, het is geen Netflix, maar toch. Een eeuwige dankbaarheid komt je tegemoet.

7. Als ik mijn auto heb geparkeerd en ik loop met de boodschappen heen en weer
Max vindt het altijd heerlijk om nog even in de auto te blijven zitten terwijl ik tasje voor tasje de auto uitlaadt. Ik haast me niet, ik ontruim die hele volle achterbak tot het laatste pakje boter ook naar binnen is gebracht. Met een beetje geluk heb je een enorme laadruimte zoals de Kia Ceed Sportswagon, zodat je wel even bezig kan blijven.

8. Als ik moet wachten in een rij…
…en lekker m’n Instagram kan checken (tenzij Max erbij is, dan is wachten de hel en elke rij te lang).

9. Als mijn kind ziek is
Natuurlijk, het is extreem zielig en je zou willen dat het nooit gebeurde, maar als je kleuter dan toch grieperig voor de televisie op de bank hangt, heb je ineens je handen vrij. Past prima een kop warme koffie in.

Dit bericht is het resultaat van een samenwerking met Kia Motors Nederland, maar de inhoud is 100% van ons. Kijk hier voor onze advertentievoorwaarden.

Het eerste ritje met je baby, die heerlijke stilte als de kinderen achterin liggen te slapen, met z’n vieren meezingen met K3.  Maandelijks zit je heel wat uren in de auto. De ene keer neem je je gewone dagelijkse route, een andere keer ben je misschien wel op weg naar een heel bijzondere bestemming. Onderweg maak je van alles mee, dit zijn stiekem soms heel bijzondere gebeurtenissen. Deze momenten willen wij onder de aandacht brengen #KiaMoments

Veelzijdig en praktisch, maar ook interessant voor de man die een móóie auto wil, de Kia Ceed Sportswagon is perfect voor het gezin. En met ruim 625 liter ideaal voor de kinderwagen, luiertas en alle andere bagage die een kind nu eenmaal met zich mee brengt.