Vliegtuigen kijken en tanks beklimmen bij het Nationaal Militair Museum

Vliegtuigen kijken en tanks beklimmen bij het Nationaal Militair Museum
Op de oude militaire vliegbasis in Soest-Zuid zit sinds 2014 het Nationaal Militair Museum. In dit museum kom je oog in oog te staan met F16’s, tanks en helikopters. Alleen voor heel stoere kinderen.

Tot 2003 was de vliegbasis in Soest nog actief, en werd onder andere gebruikt voor militaire trainingsvluchten. Uiteindelijk zorgden bezuinigingen bij defensie ervoor dat de basis moest sluiten. Vervolgens werden de plannen opgevat om deze historische locatie te gebruiken voor de bouw van een museum, gewijd aan de Nederlandse krijgsmacht. Het prachtige, moderne museum werd in 2014 geopend (het ontwerp heeft zelfs verschillende architectuurprijzen gewonnen).

Het Militair museum bestaat uit twee verdiepingen. Op de bovenverdieping vind je de historische collectie, en vooral veel informatie. Met jonge kinderen zal je hier waarschijnlijk niet al te lang doorbrengen. De benedenverdieping is namelijk veel interessanter. In de grote hal staan namelijk onwijs veel verschillende historische militaire vervoersmiddelen. Tanks, vliegtuigen, ambulances, motoren, helikopters, noem maar op! Bijna alles kan je aanraken, en  bij sommige dingen mag je zelfs even binnenkijken.

Het museum biedt familierondleidingen, en je kan er zelfs je kinderfeestje houden. Daarnaast hebben verschillende workshops en activiteiten voor kinderen. Benieuwd wat je er allemaal kan doen? Dan kan je het best de agenda in de gaten houden.

Nationaal Militair Museum
Verlengde Paltzerweg 1
3768 MX Soest
T 085 003 6000
[email protected]
www.nmm.nl

LEES OOK: Maak je eigen kunstwerk in het Rijksmuseum

Geschreven door
More from Sanne Mulder

In de Winter Efteling voelen zelfs de koudste dagen van het jaar nog warm

De Efteling is natuurlijk altijd een feest, maar in de winter is...
Lees verder