Op vakantie met een baby? Dan is dit het ideale huis!

07.04.2014 15:00
huis baby frankrijk

Barbara komt al jaren in het Zuid Franse plaatsje Roquebrun: een bakker, een restaurant, een kroeg en een riviertje. Meer heb je niet nodig. En het is er sprookjesachtig mooi!

Met baby’s (tot een jaar of twee) op vakantie gaan is niet zo makkelijk als het lijkt. Een hotel is klote, want dan moet je zelf ook om acht uur het licht uitdoen. En een huis met tuin moet helemaal kiddieproof zijn, anders flikkeren ze van die enge stenen trappetjes af – of een zwembad in.

hiron2hiron1

Uit met de babyfoon
Als ze groter zijn, wil je ruimte, een tuin en een zwembad. Maar voor baby’s is dit huis helemaal ideaal. Want je zit veel binnen met ze, ze moeten slapen, ze kunnen niet tegen de zon, ze moeten flesjes en magnetronmaaltijden – Les Hirondelles is daarom de perfecte uitvalsbasis. Je zit op kruipafstand van het riviertje, van de kroeg – je hebt zelfs babyfoonbereik bij de lekkerste wijnbar waar ze heerlijke drankjes en hapjes hebben. Je hoeft alleen maar de straat over te steken met je babyfoon en je zit er!

Mooiste uitzicht ooit
Het huis is niet alleen heel mooi ingericht, het heeft ook een ongelofelijk ruim balkon met het mooiste uitzcht ooit. Als de baby ligt te slapen, lig jij lekker in de zon. Het is betaalbaar, 810 euro per week in het hoogseizoen. Het huis heefyt drie slaapkamers, zodat je er met twee gezinnen – vrienden of opa’s en oma’s – makkelijk kunt verblijven.

Plus
• Smaakvol huis.
• Alles is er; je moet wel zelf babybedje meenemen.
• Je kan af en toe samen even de deur uit, omdat er recht tegenover het huis een paar horecagelegenheden zijn.

Min
• Het ligt aan een doorgaande weg, die heel rustig is, en zonder stoep, maar toch. Beetje gedoe met een kinderwagen.
• De (superleuke) wijnbar heeft soms live-muziek, tot middernacht. Takkenherrie!
• Roquebrun ligt heel zuidelijk: zeker 13 uur rijden, maar er zijn lowcost airlines die op Montpellier vliegen (Transavia): slechts 1 uur rijden.

Kijk hier voor Les Hirondelles.
En hier voor meer huizen in de omgeving. 

220b3b23e7b1d273e7bbbe291b900d25 a811c6944aad6eb45cce3466987b6611