Deze vrouw bleek 6 weken na haar bevalling zwanger van een tweeling

17.06.2019 04:45
Deze vrouw bleek 6 weken na haar bevalling zwanger van een tweeling

Het zal je maar gebeuren: ben je net bevallen, ontdek je dat je opnieuw zwanger bent en dit keer van een tweeling. Het overkwam de 27-jarige Eliza Curby uit Australië. Amper zes weken nadat ze beviel van het eerste kind van haar en haar man Ben bleek de zwangerschapstest toch echt weer positief.

Lees ook: Echtpaar krijgt de verrassing van hun leven: tweeling blijkt vijfling

Aan anticonceptie had Eliza na de geboorte van dochter Charlie niet gedacht. Ze geloofde de mythe dat je niet zwanger kan worden als je borstvoeding geeft, vertelde ze aan Daily Mail. Dat hier dus niets van waar is, daar kwam ze snel achter.

Niet één, maar twee
Toen ze ontdekten dat Eliza opnieuw zwanger was en niet van één, maar van twee kinderen, was het stel in shock. “Ben trok wel even wit weg. Zo’n drie weken hebben we in de ontkenningsfase gezeten: die dokter zal wel nieuw in het vak geweest zijn en wist er nog niet zo veel van, dachten we. Tot de verloskundige die we nog van de zwangerschap van Charlie kenden het bevestigde. Ik ben nog nooit zo nerveus geweest in mijn leven als op dat moment.”

In december 2016 werd de tweeling, twee jongens, geboren. Haar belevingen over het kersverse moederschap deelt Eliza op haar eigen blog.

Lees ook: Bijzonder: eeneiige vierling geboren in China

(Bron: AD, beeld: Facebook Eliza Curby)