Deze winter is het feest in Disneyland Paris voor peuters!

Wij dachten dus dat we beter konden wachten tot de kinderen wat groter waren om naar Disneyland Paris te gaan. Maar toen gingen we met Morris (3) en het was een knalsucces!

Als je twee kinderen hebt in verschillende leeftijden, dan zie je altijd dat de jongste allemaal dingen overslaat die je bij de eerste nou juist zo leuk vond.
De babykamer inrichten. Babyzwemmen. De eerste hapjes maken. Überhaupt iets maken, zoals een fotoalbum of een commode.
Bij de tweede gaat alles veel sneller. Maar dat heeft ook voordelen. Ik vind het heel leuk om dingen te doen waar onze oudste in gegroeid is, maar die ik nooit had bedacht dat ze ook leuk zouden zijn voor de jongste. Hij moet eenvoudigweg altijd mee!

Disneyland is zo’n plek die ik had bedacht voor kinderen vanaf een jaar of zes. En dat klopt ook. Vanaf die leeftijd kunnen ze in heel veel attracties, snappen ze de magie van het park maar al te goed en genieten ze van Mickey Mouse die ze een handje geeft. Groot genoeg om te genieten en klein genoeg om in de magie op te gaan.

Het was voor mij dan ook een grote verrassing om te zien hoe blij kleine Morris werd van Disneyland Paris.  In het begin lag hij wat in zijn wagentje te doezelen, maar toen Donald Duck opeens voor zijn neus stond was hij verkocht. Hij klom uit de buggy en sprong minutenlang op zijn plaats in rij voor Donald.
Zijn grijns van oor tot oor is er één die ik nooit zal vergeten:

Schattig toch?

(Hé, en pssst: vanaf 1 oktober tot 1 november is het Halloween Festival in Disneyland Paris…)

Dit zijn de tips die ik heb als je met een kleintje naar Disneyland Paris gaat:

Hoe is het park ingedeeld?
Disneyland Paris bestaat uit twee parken en een Village: Het Disneyland Park is de klassieker, met Main Street en aan het einde het kasteel. Daar is ook altijd de parade en het vuurwerk tegen sluitingstijd. Daaromheen liggen de verschillende themagebieden. Dan heb je nog buiten het hek de Walt Disney Studio’s met een eigen entree. Dat gaat einde dag dicht (sluitingstijden verschillen per seizoen). En dan heb je nog de Village, dat tussen de parken en de hotels ligt, waar veel restaurants, winkels en theaters zijn die ook ‘s avonds geopend zijn.

Wat moet je gaan zien?
Met een kleintje is het klassieke Park het leukst, en dan met name Fantasyland. Ronddraaien in de Mad Hatter’s Tea Cups. Rondkijken in It’s a Small World. Ronddobberen in de bootjes van Le Pays des Contes de Fées. Verder struikel je er over de carroussels, snoeptentjes, en natuurlijk Disneyfiguren waarmee je op de foto kunt.
Heb je een meisje? Dan MOET je naar de nieuwe Frozen Sing-a-Long voorstelling in het Theater in Frontierland. Maar met jongetjes moet je naar Adventureland waar ze weer heel veel piratendingen hebben voor de kleintjes en een geweldige speeltuin onder de grootste boomhut die je ooit gezien hebt!

Welke voorzieningen zijn er voor de allerkleinsten?
Sowieso hebben alle restaurants natuurlijk kinderstoelen. Alles is er kind, kind, kind. Maar wat ik het fijnst vond, was dat er zelfs hier en daar serviceruimtes zijn die helemaal zijn ingesteld op baby’s. Het zijn kleine huizen met een kamer om te borstvoeden, een winkeltje waar je luiers per stuk kunt kopen en potjes babyvoeding en flesvoeding. Er is ook een magnetron en kinderstoel. En een schattig woonkamertje voor kinderen die hun ouders zijn kwijtgeraakt. In al die servicegebouwen is personeel aanwezig, dat echt heel aardig is en je helpt met het gedoe van huilende baby plus flesje klaarmaken. Ongelofelijk!

Waar moet je eten?
Mijn beste tip is: reserveer in ieder geval een lunch in een van de betere restaurants. Dan kun je even met de kinderen ergens rustig zitten en de dag in tweeën / drieën hakken. Even zitten, even eten, even geen rijen. Dat reserveren kun je doen bij aankomst aan de balie van je hotel.

Waar moet je logeren?
Ik ben twee keer in het park geweest, en ik logeerde eerst op de goedkoopste plek: de Davy Crockett Ranch, een kwartiertje rijden van het park. Het was een soort stacaravan, maar dan mega luxe, met TWEE badkamers en twee slaapkamers, waar je met maar liefst 6 kinderen en 2 volwassenen prima kunt slapen. Ook hebben alle huisjes een babybedje en kinderstoel. Het was een leuk bungalowpark, een wereld op zich, met een heel leuk zwembad en restaurant met buffet. Zelfs het kampwinkeltje was helemaal leuk, met eten en drinken en zwemspullen.
Wel keken we jaloers naar de mensen die in het échte Disney-hotel boven de ingang van het park logeerden, waar ik de tweede keer mocht verblijven. Serieus: dit is gewoon een heel chique hotel dat niet zou misstaan in Venetië – maar dan met alles in Disneystijl. Voordeel van dit hotel is dat je tussendoor even naar de kamer kan, je bent er zo. En dat je een uur eerder het park in kan, voordat de rijen beginnen.

PicMonkey Leuk

Hoe laat kan je naar bed?
Dat is het slechte nieuws: ze gaan sowieso veel te laat naar bed. Want de waanzinnige afsluiter Disney Dreams is dagelijks rond sluitingstijd (In de winter rond 20 uur, in de zomer rond middernacht in het weekeinde!). En dat is dus ook heel leuks voor de kleintjes: vuurwerk, muziek en een lichtshow met al hun favoriete karakters! Dat wordt dus slapen in het wagentje…

 

Disney’s Halloween Festival!
halloweenVerras je kleine monstertjes – en jezelf – deze herfst, van 1 oktober t/m 1 november 2015, met een dubbele portie griezelig gruweleuk Halloween plezier in het Disneyland® Park. Lees hier meer.

(Dit bericht is gesponsored maar de inhoud ervan is 100 procent van mij! Lees hier alles over ons advertentiebeleid)

Geschreven door
More from Barbara van Erp

Waarom Bali zo ongelooflijk fijn is met kinderen

Ver weg op vakantie gaan met kinderen is best wel eng. Daarom...
Lees verder