Waarom je als moeder een weekend weg verdient met je vriendinnen

12.06.2017 11:00

We genieten ons drie slagen in de rondte van die kinderen, maar aanpoten is het wel. Moeders moeten hard werken, iedere dag weer. Daarom willen we af en toe pauze, even een kleine reset. Samen met vriendinnen bijvoorbeeld, die ook weleens een weekendje wijn willen inschenken, i.p.v. appelsap. We verdienen het. En wel hierom:

1. Omdat we thuis nauwelijks verder komen dan één glas wijn en dat moet je dan ook nog atten, omdat er anders altijd wel een peuter is die het van tafel maait (of het aan zijn lippen zet, zoals mijn dochter laatst, die vervolgens op school ging rond bazuinen dat ze gisteravond ‘lekker een wijntje had gedronken’).

2. Omdat we geen normaal gesprek kunnen voeren zonder dat er iemand komt vragen of we het klittenband van haar Elsajurk dicht willen doen, of z’n billen willen afvegen, of die gewoon ook echt iets heel belangrijks te vertellen heeft. De laatste keer dat we elkaar konden vertellen hoe het nou eigenlijk echt gaat, kunnen we ons gewoon niet meer herinneren.

3. Omdat de gesprekken die we dan wél hebben alleen nog maar lijken te gaan over slapeloze nachten, spuitluiers, waterpokken en de peuterpuberteit. Wat natuurlijk ontzettend interessant is enzo, maar op zich is het ook weleens leuk om een avond te kletsen over wereldsere zaken. Wat er nieuw is op Netflix bijvoorbeeld.

4. Omdat het ook wel weer eens leuk zou zijn om in een jurkje en op stiletto’s ergens een cocktail te drinken ipv alleen maar in ons huispak op de bank te zitten.

5. Omdat het sowieso wel weer eens leuk zou zijn om de tijd te hebben om een uur na te denken over wélk jurkje je dan aan gaat doen, uitgebreid je haar (met föhn, stijltang, krulspelden en alles) en make-up te doen en dan het gevoel te hebben dat je het lekkerste ding ter wereld bent.

6. Omdat je dan eindelijk eens keer om 22.00 uur niet het gevoel hebt dat je nu echt naar huis moet omdat je morgenochtend toch echt weer om 06.00 uur ’s morgens boterhammen met pindakaas moet smeren. Dus eh, nog een rondje? Kom maar door!

7. Omdat het heerlijk is om er even uit te kunnen stappen, uit die wereld van kinderboerderijen, pannenkoekenhuizen en speeltuinen. Verandering van spijs doet tenslotte eten.

8. Omdat we dan lekker onze moederharten kunnen luchten bij mensen die precies begrijpen wat we doormaken omdat ze er zelf ook midden in zitten. En het dus niet erg vinden als je zegt dat het gewoon best wel heel veel werk is en niet altijd alleen maar genieten.

9. Omdat er eens een keer niemand is die rekening hoeft te houden met slaapjes en voedingen en het dus geen heksentoer is om al die verschillende schema’s op elkaar af te stemmen. En er dus ook niemand Sjaak Afhaak hoeft te zijn.

10. Omdat het fijn is om even geen moeder, echtgenoot en gezinsmanager te zijn, maar gewoon alleen maar jezelf.

Klinkt goed? Jij kunt nu zo’n tripje winnen. Opel biedt jou een exclusief weekend met drie vriendinnen van vrijdag t/m zondagmiddag. Volledig verzorgd met o.a. 2x ontbijt, luxe diner, uitgebreide lunch, leuke activiteiten, verrassingen, ontspanning en nog veel meer. De Opel Crossland X is gedurende het hele weekend je ideale metgezel. Jullie kunnen zelf bepalen of je veel bagage of meer beenruimte nodig hebt met de verschuifbare achterbank en inparkeren wordt appeltje eitje met een camera met 180 graden blikveld. Enne… dus niet de hele tijd maar praten over die kinderen!

 

 Dit bericht is het resultaat van een samenwerking met Opel, maar de inhoud is 100% van ons. Kijk hier voor onze advertentievoorwaarden.

WIN! DESTINATION GOOD LIFE WEEKEND
Exclusief weekend met drie vriendinnen van vrijdagmiddag t/m zondagmiddag; volledig verzorgd met o.a. 2x ontbijt, luxe diner, uitgebreide lunch, onverwachte activiteiten, verrassingen, ontspanning en fun. Mèt de Opel Crossland X gedurende het hele weekend als trouwe metgezel. Ga naar www.opel.nl/destinationgoodlife en schrijf je in!

Advertisement