Waarom moeders steevast te laat naar bed gaan

01.09.2017 00:10
te laat, naar bed gaan

Renske gaat dus steevast te laat naar bed. Ze kan niet eerder slapen dan 23u/23:30u. En dat begínt een klein beetje een probleem te worden. Er is sprake van steeds dikkere wallen en ze heeft nog altijd een vissenkom over haar hoofd. Maar ze kan er niks aan doen. En wel om de volgende vijf redenen.

Lees ook: 25 Duidelijke tekenen dat je een moeder bent.

  1. Om half tien is de tijd aangebroken dat ik even niet hoef te zorgen, even niet hoef te werken, even niet hoef op te ruimen (als het goed is) en even rustig tv kan kijken zonder dat er bijna-ongelukken of echte ongelukken gebeuren. Ik zou toch wel GEK zijn als ik om tien uur in bed zou gaan liggen? Dan boor ik mezelf het meest goddelijke uurtje van de dag door mijn neus. Mooi dat ik dat niet doe!
  2. Het duurt bovendien altijd wel even tot ik überhaupt kan slapen. Ik bedoel, ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kan dus niet de hele dag rennen en vliegen en dan opeens in bed gaan liggen en hupsakeetje slapen. Even serieus: de keren dat ik dat deed, lag ik de hele nacht stuiterend wakker. En dat, beste mensen, is dus de hel op aard. Ik maak geen grappen.
  3. Er is eigenlijk geen groter genot dan een stil huis. Het is het moment waarop ik even stil kan staan bij wat ik heb. Dat klinkt heel zweverig, maar soms is het fijn om in alle rust te kunnen mijmeren over mezelf, mijn partner, mijn kinderen. Ik kan bovendien even rustig de dag van morgen doornemen. Klinkt vreselijk burgerlijk allemaal, maar ik ben niet meer bang voor burgerlijkheid, want dat is juist heel burgerlijk, snappie.
  4. Webshoppen! Heel belangrijk! Geen idee hoe andere moeders dat doen, maar het lukt mij overdag niet om een bestelling te plaatsen. Iedere keer als ik wil betalen enzo, dan ligt er opeens een kind over mijn telefoon heen te kwijlen of loopt mijn baas langs.
  5. Overwerken. Ja, overwerken, je leest het goed. Ik weet heus wel dat overwerken slecht is, en dat je tegenwoordig eigenlijk heel erg dom en onsjiek bent als je overwerkt enzo, maar als je om vijf uur naar huis moet rennen om de kinderen te halen, nou, dan mis je dus een zeer belangrijk werkuur. Ik heb in ieder geval altijd een onaf gevoel als ik naar huis ga, en dus moet de computer ’s avonds soms nog even open. Toegegeven, ik heb er eigenlijk een klappende hekel aan, maar wat moet dat moet. Je moet wat over hebben voor je kinderen of niet dan?!

Lees ook: Zooooo moe dat je zelfs een toffe stedentrip wil cancelen? Met deze 5 tips ga je toch!