Waarom deze reis de allerleukste is die je met een 11-jarige kunt maken

Een dagje Leiden: Barbara ging met haar zoon Felix (11) op pad. Ze begonnen in Corpus, namen tussendoor een griezelspeurtocht door de stad om, als klap op de vuurpijl, hun dag te beëindigen met een heerlijke lunch aan de haven!

“Welkom in de baarmoeder,” zegt een vrouw in een rood bedrijfskostuum. Mijn zoon Felix (11) kijkt me aan met een blik die ik niet eerder heb gezien. Een mix van hilariteit en spanning, denk ik. Hij zet zijn 3D-bril op en kijkt nieuwsgierig om zich heen. En ja hoor, daar komen ze: de miljoenen zaadcellen die op zoek zijn naar dat ene eitje om te bevruchten. De helft slaat linksaf – de verkeerde eileider in. De andere helft gaat naar rechts en daar kan de race naar het begin van het leven beginnen. Er wint er één, het eitje sluit zich, er groeit een baby – en vlak voor de bevalling worden we de baarmoeder uitgeknikkerd.

LEES OOK: Stop met zoeken, dit is het paradijs om een zomerse dag door te brengen met kleintjes

Dat is het begin van de rondreis door het lichaam in Corpus, aan de snelweg bij Leiden. Je kent het wel, dat hoge gebouw waar een lichaam omheen gebouwd is. Het museum bestaat uit een 55 minuten-durende rondreis door het lichaam. In het donker ga je van ruimte naar ruimte, steeds meer de hoogte in – maar meer moet ik er eigenlijk niet over vertellen. (Behalve misschien nog even dat geweldige moment dat er een splinter door de huid steekt, waar jij je dus op dat moment binnenin bevindt). Onderweg worden al je zintuigen aangesproken, je voelt, ruikt en ziet alle onderdelen van het menselijk lichaam. (Nou ja, niet allemaal gelukkig).

Na de rondleiding kom je in allemaal zaaltjes waar je proefjes en spelletjes kan doen. Na het bezoek, genoten wij van een heerlijke lunch in de binnenstad van Leiden, zei Felix: “Mam, het is heel gek, ik ben me nu veel bewuster van alles wat er in mijn lichaam gebeurt.” Ik pinkte nog net geen traantje weg om deze prachtige zin van mijn 11-jarige en bestelde een portie American pancakes voor hem. Met blueberries – dat dan weer wel.

Corpus
Willem Einthovenstraat 1
Oegstgeest

PS: Dagje Leiden? Doen!
Leiden, Stad van Ontdekkingen: Leiden is een soort miniatuurstad met alles erop en eraan: grachten, waanzinnige terrassen en het stikt er van de leuke musea met leuke kindertentoonstellingen zoals Naturalis, Rijksmuseum van Oudheden en Museum Volkenkunde.
Dit zijn onze tips:

 1. Lot en de Walvis.
  Aan de Haven 1 zit dit fantastische café met een geweldig terras aan het water. Het is echt heel moeilijk kiezen uit de kaart: heerlijke broodjes makreel, bietensalades, pokébowls en voor de kleintjes mini-hamburgers, crispy chicken of American pancakes. Je zit er voortreffelijk op het schaduwrijke terras met uitzicht op de bootjes.
 2. De Grimmige Gruwelloop
  Bij de VVV tegenover Leiden CS kun je met maximaal 4 kinderen een speurtocht annex rondleiding doen door het donkere verleden van de Leidse binnenstad. Je loopt er langs plekken waar je enge verhalen over onthoofdingen, verdrinkingen en ophangingen kan vertellen.
 3. Soetenso
  Hier kun je de mooiste chocolaatjes proeven om weer mee terug naar huis te nemen.
 4. Bootjes & Broodjes
  Superleuk: bootje varen met de kinderen. Met Bootjes & Broodjes kun je tochten maken door de binnenstad van Leiden, met door jou bestelde catering (broodjes, salades, hapjes). Maar in de zomer doen ze ook speciale tochten over de Kagerplassen! Lekker 2,5 uur op water.

 

Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Leiden Marketing en CORPUS, maar de inhoud ervan is 100% van mij. 

Lees meer over ons advertentiebeleid.

Geschreven door
More from Barbara van Erp

Frozen! Of waarom je deze zomer helemaal gaat smelten in Disneyland Paris

Elsa, Olaf, Kristoff en Anna zijn deze zomer de hoofdrolspelers in Disneyland...
Lees verder