Wat een magisch mooie plek in Frankrijk! Wij geloven bijna niet dat dit zó dichtbij is..

Frankrijk heeft zeer diverse natuurgebieden, van uitgestrekte wijngaarden tot hoge bergen en ellenlange rivieren tot kilometers aan stranden. Mede hierdoor biedt Frankrijk voor ieder wat wils én het is een ideale bestemming met kinderen…..met name vanwege de korte reistijden en in de meeste gevallen verkoopt de plaatselijke supermarkt gewoon pindakaas. Scheelt weer sjouwen. En toch heb je het gevoel alsof je je aan de andere kant van de wereld bevindt. Merci beaucoup France, dat je ons het leven net even wat gemakkelijker maakt. 

In het Zuid-Oosten van Frankrijk hebben we weer een parel van een bestemming ontdekt; de Ardéche. Nouja, hierover werden we getipt door Villardeche. Een organisatie die alleen maar vakanties aanbiedt naar deze bestemming. Dat moet haast al genoeg zeggen, een parel is het zeker. Ruige vulkanische landschappen, duistere wouden en woeste rivieren zijn de kenmerken van de Ardèche, dat deel uit maakt van de provincie Rhône-Alpes. De natuur in de Ardèche is niet te vergelijken met de Provence of Normandië. Nee, dit gebied is uniek en qua uitstraling in drie regio’s in te delen: In het noordelijke deel van Ardèche vind je het terrassen- en rivierenlandschap rond de rivier de Rhöne; in het zuiden van de Ardèche vind je de indrukwekkende kloofdalen die ontstaan zijn door de stromingen van de rivier; en het westelijke deel bestaat voornamelijk uit berglandschap.
Het herkenningspunt van de Ardèche is de gelijknamige rivier, die bijna door het hele gebied stroomt. Als je de rivier volgt kom je de meest bijzondere plekjes tegen. Van idyllische dorpjes tot indrukwekkende grotten, kalksteenplateau’s en waterbronnen. De rivier volgen met de auto is mogelijk, maar wandelen, fietsen, kanoën óf kajakken is natuurlijk een stuk leuker.

LEES OOK: Lanzarote: weg met die winterdip!

Het is een bestemming waar je het hele jaar heen kan. In de zomer biedt de Ardèche strakblauwe luchten en zeer aangename temperaturen tot wel 35 graden. En in de winter zijn er zelfs mogelijkheden om te langlaufen! De Ardèche kan echt altijd. Zelfs dit weekend nog. Als je de sinterklaas gekte wilt ontvluchten stap dan NU nog in de auto en geniet van de herfst op z’n Frans.

En wij zouden Me To We niet zijn als dit natuurlijk geen kindvriendelijke bestemming zou zijn. In de Ardèche heb je letterlijk geen kind aan ze. Spelen in de rivier, dammen bouwen en visjes vangen. Het is niet voor niets dat hier al jaren dezelfde families terugkeren, generatie na generatie. Ook dagjes weg met het hele gezin zijn mogelijk. Bezoek kastelen, leuke rommelmarkten, de beroemde grottenstelsels of – je raad het al – ga kajakken. De leukste uitjes hebben we op een rijtje gezet:

Isla Cool Douce
Een natuurlijk zandstrand met prachtig uitzicht op de uitgesleten rotsformaties van de Ardèche rivier. Hier kun je heerlijk pootjebaden, zwemmen of wegdutten in de zon. Ook zijn er nog vier zwembaden, waarvan één kinderbad voor de allerkleinsten en een speeltuin.
islacooldouce

Grotten van La Cocalière
Een ondergrondse rivier heeft een grottennetwerk van maar liefst 46 kilometer lang gecreëerd. Op dit stukje bezoek je een klein deel van dit complex wat al zo’n 35 miljoen jaar geleden is ontstaan. Voor kinderen is de wandeling goed te doen en zelfs met een wandelwagen (op een enkel trapje na) een prima uitstapje. En als kers op de taart word je bij de uitgang van de grot met een treintje teruggebracht naar de receptie. Bonuspunten!
grotten

Vélorail
Een prachtige rit door uitgehouwen rotsen, over bruggen en onder viaducten door met de Vélorail. Het spoor gaat via twee routes (elk 12 km.) die in 1891 zijn aangelegd voor de Vivarais Railway Line. Meer woorden hoeven we niet vuil te maken. Dit MOET je gewoon doen!
velorail

Chateau Montréal
Een van de leukste kastelen voor kinderen. Chateau Montréal is een burcht uit de twaalfde eeuw waar je de Middeleeuwen écht kunt beleven; tientallen ‘Middeleeuwse’ acteurs leren de kids volksdansen, pijl en boog en kruisboogschieten, zwaardvechten en kaligraferen.
chateaau

En waar slapen we dan? Nou hier!

Chatus & Picholine: Deze twee vakantiehuizen liggen aan de rand van het dorpje Sanilhac waarover je vanuit het zwembad en je woonkamer uitzicht hebt. Voor een familie of gezin met kinderen zijn de vakantiehuizen ideaal. Niet alleen zijn de huizen gelijkvloers, ook het aangrenzende terras en het zwembad zijn met een hek geheel afsluitbaar.

Met twee families op vakantie? Boek dan de villa Pourette met maar liefst 4 slaapkamers!

Boeken doe je hier: Aliandre: Chatus & Picholine  of villa  Pourette

aliandre2 aliandre

Le Mas Des Oules:  Een mooi park met 7 appartementen rond een sfeervolle binnenplaats, met gemeenschappelijk zwembad en een grote tuin/speelveld.

Boeken doe je hier: Le Mas Des Oules
lesmansdesoules1 lemasdesoules

Liever opzoek naar een andere vakantiehuis? Villardeche heeft nog veel meer bestemmingen in het prachtige Franse Ardèche: www.villardeche.com

Liever niet naar Frankrijk?? Kijk dan naar deze sprookjesachtige bestemming: Wegdromen op het platteland van Sicilië

ardeche

ardechee

Geschreven door
More from Ilana Tetenburg

SNEL!! Deze 7 droombestemmingen hebben nog een plekje vrij deze zomer!

Jongens! Deze adressen hebben nú nog een paar plekjes vrij in de zomervakantie. Dus,...
Lees verder