22 Dingen die een tweelingmoeder tegen een eenlingmoeder wil zeggen

22 Dingen die een tweelingmoeder tegen een eenlingmoeder wil zeggen
Tweelingmoeders krijgen soms de vreemdste opmerkingen en vragen naar hun hoofd. Hartstikke gezellig, al die aandacht, maar soms ook een beetje vermoeiend. Janneke overweegt daarom binnenkort het volgende te zeggen ze een eenlingmoeder tegenkomt:

Als je een tweeling hebt en voor het eerst naar buiten gaat, dan weet je niet wat je meemaakt. Iedereen heeft namelijk wat te zeggen of te vragen. Nou had ik nog het geluk dat we een wagen hadden waarbij het ene bakje half verstopt zat onder het andere bakje, dus een groot deel van de voorbijgangers had helemaal niet door dat ik met een kersverse tweeling rond paradeerde. Maar werd baby twee toch gespot, dan kon ik een spervuur aan vragen en opmerkingen verwachten. Meestal goedbedoeld, maar soms toch – hoe zal ik het zeggen – wat minder subtiel. Wat zou het leuk zijn om de rollen eens om te draaien en dat ik dan voor de afwisseling een van de volgende opmerkingen maak zodra ik een eenlingmoeder tegenkom. (Alles met een knipoog uiteraard, hè?)

Lees ook: Waarom elke tweelingmoeder stiekem superwoman is.

 1. ‘Is het een eenling?’
 2. ‘Ha, een eenling, dan ben je in één keer klaar.’
 3. ‘Je zult je handen wel vol hebben.’
 4. ‘Een tweeling is óók heel druk hoor.’
 5. ‘Mij niet gezien.’
 6. ‘Een eenling, dat lijkt me nou zo gezellig.’
 7. ‘Zit het in de familie?’
 8. ‘Ik ken ook een eenling en daar wil ik je graag wat over vertellen.’
 9. ‘Is-ie één-eiig?’
 10. ‘Mag ik er eentje hebben?’
 11. ‘Je vond twee zeker te veel?’
 12. ‘Was het IVF?’
 13. ‘Of je er nou twee of één hebt, dat maakt echt niet uit hoor. Uiteindelijk ben je gewoon moeder.’
 14. ‘Was het een keizersnede?’
 15. ‘Een voor de prijs van één.’
 16. ‘Wat ben jij gezegend.’
 17. ‘Ik wil ook heel graag een eenling, hoe doe je zoiets?’
 18. ‘Wat handig zeg, zo’n eenlingwagen.’
 19. Druk? Het is allemaal een kwestie van een goede planning, hoor.’
 20. ‘Slaapt ie al synchroon?’
 21. ‘Heb je de dubbele draagdoek al eens geprobeerd? Die vond ik zelf heel handig, misschien heb jij er ook wat aan.’
 22. ‘Ik heb trouwens nog veel meer handige tips. Ik heb zelf namelijk een tweeling, dus ik weet er alles van.’

Lees ook: Hoe ik de week overleefde mét tweeling en zonder man.

Geschreven door
More from Janneke Jonkman

Dit zijn de 20 redenen waarom de dreumestijd zo heerlijk is

Heb je een dreumes in huis? Tel dan je zegeningen! Het al...
Lees verder