15 Dingen die moeders doen als ze geen kinderen om zich heen hebben

16.02.2017 05:00

Oké, oké, zodra je moeder wordt heb je veel minder vrije tijd, maar dat betekent niet dat we er niet van genieten. Toch? Sterker nog, elk minuutje me-time wordt optimaal benut. Met Heel Verantwoorde Zaken. Dûh!!! Wat anders?

Vrije tijd, me-time, noem het hoe je het wilt: vanaf de dag dat je kind is geboren houd je daar bar weinig van over. In elk geval tot het moment dat je kinderen zelfredzamer worden en zichzelf kunnen vermaken. Helemaal niet erg, want je leert die vijf minuten die je nu hebt bijzonder te waarderen (zoals dat altijd gaat met dingen die schaars zijn) én uiterst effectief in te zetten. Niks gelapzwans, nee, in je vrije minuten of uurtje ga je aan de bak met dat momentje voor jezelf en haal je alles eruit wat erin zit. En doe je dus dit soort dingen:

 lees ook: 49 Dingen die je denkt tijdens een weekendje weg zonder kinderen.

 1. Pulp lezen
  De vechtscheidingen van Johnny vs Amber en Brad vs Angelina, het strakke lijf van Yolanthe (Hóé dan? Oh ja, als een debiel sporten) en de perikelen rond de Kardashians: even OMG!?! roepen en fluks weer door naar het echte leven.
 2. Pulp kijken
  Dr Phil, Say Yes To The Dress, GTST, iets ouds op Netflix: ook al ben je er een tijdje ‘uit’ geweest, gelukkig maakt dat helemaal niks uit. Je gaat gewoon verder waar je drie maanden geleden gebleven was.
 3. Een zak Chocotoffs/chips/koekjes leegvreten
  Jezelf vol kieperen met E-nummers en conserveermiddelen. En niemand die je vraagt: “Wat heb je in je mond?”, “Wat doe je daar?”, “Mama mag ik ook een koekje?” Heer-lak! En gewoon doorgaan tot je pijn in je kaken hebt…
 4. Te-le-fo-ner-en
  In plaats van dat je moet appen tussen de bedrijven door, kun je eindelijk die vriendin zonder kinderen bellen. Die ene niet begrijpt waarom die koters er altijd doorheen moeten gillen en mama’s aandacht vragen nét op het moment dat jij de hoorn van de haak tilt.
 5. Die grote wasberg wegwerken
  Kleren vouwen en strijken, zonder dat iemand in hetzelfde tempo álles weer uit de wasmand gooit om vervolgens in de wasmand te gaan zitten. Dat kan dan.
 6. Nagels lakken
  Als je even langer hebt dan een half uurtje en je zeker weet dat je niemand in zijn/haar jas te helpen of ondersteboven hangend boven het trapgat hoeft te redden. Je wordt er toch net meer wat mens door hè, met die verzorgde nageltjes.
 7. Tukken
  Van een goede powernap knap je enorm op. Al is het met je ogen open. Als is het maar drie minuten. Al is het aan de keukentafel terwijl je je mail aan het wegwerken bent.
 8. Seksen
  Net na die powernap een powerrondje seks. Ook daar knapt een mens van op.
 9. Een half uur douchen/in bad zitten
  Geen huilende baby’s, sloopkogel-peuters, aandacht vragende kleuters in de buurt? Tijd om je fijne douche/badgel van stal te halen en lekker te verdwijnen in een grote berg sop. Preferabel na dat powernapje en die powerseks. Helend is dat!
 10. Poepen
  Niks zo lekker als ouderwets op de wc te kunnen zitten zonder dat die deur openzwaait en er een kleuter op je af komt.
 11. Een goed boek lezen
  Zo eentje waar je pre kinderen de tijd en aandacht voor had en nu eigenlijk niet meer. Ja, het kost enorm veel moeite om erin te komen, maar zit je er eenmaal in, dan is het heerlijk. Tip: kies voor makkelijke fictie of biografieën, iets wat lekker wegleest.
 12. Een gesprek voeren met je man
  zonder dat je onderbroken wordt. En dan niet van: Hoe was het op je werk, maar: Wat staat er eigenlijk nog op je bucket list? Hoe voel je je nu, als vader? Wat vind jij van Trump? (oh nee, laten we het in die drie minuten vrije tijd effe over leuke dingen hebben, a.u.b.)
 13. Voor je uit staren
  Mag ook hoor, helemaal niks mis mee
 14. Speelgoed/knutsels/troepjes weggooien
  Die vergeten stenenverzameling, afgeragde bellenblaas, afgrijselijk lelijke knutsel: hoppa, zo, zonder demonstratie of andere vorm van verzet in de buurt, hóp de prullenbak in.
 15. Je kinderen missen
  Hahahaha!

Bekijk ook: Alles voor een uitgeslapen gezicht