Wat? Zijn de kinderen nu al vrij? Zo begint de vakantie al terwijl jij nog aan t werk bent…

Het is altijd een rare week  als de kinderen vrij zijn, maar jij nog moet werken. De ochtendspits is minder heftig, het vakantiegevoel sijpelt langzaam naar binnen. Maar jij moet nog flink aan de bak om alles af te ronden. Balen. Zo zorg je dat de vakantie toch al een beetje begint…

Volgende week begint het: de eerste dagen van de zomer. De kinderen zijn thuis, het weer helpt erg mee, maar o wat moet ik nog veel doen voor ik weg kan! Mijn oudste zoon is op kamp een paar dagen, de jongste naar de crèche. En toch wil ik ook deze dagen niet voorbij laten gaan en me verdrinken in werk. We moeten ook een beetje gaan genieten! Het is maar een keer per jaar zomervakantie, tenslotte.

Dit zijn de dingen die ik leuk vind om te doen, om toch dat speciale gevoel te krijgen – en je ondertussen een slag in de rondte te werken!

1.
Woon je de  stad? Ga na het werk lekker eten op een stadstrand
Wat is er nou lekkerder dan even met je voetjes in het zand na het werk – ook als je niet in de buurt van het strand woont? Stuur je man er vast heen (haha) met de kinderen en kick je stiletto’s uit in het zand. Wij vonden de leukste stadsstranden in Utrecht, AmersfoortAlkmaar, Haarlem en Amsterdam. En het splinternieuwe Plage du Lac in Eindhoven! Lekker glas wijn erbij en héél even dat vakantiegevoel tussen 18 & 20 uur!

Soia stadsstrandKidsproofAlkmaar_StadsstrandDeKadeAlkmaar_2.jpg

2.
Zon of geen zon: ga op je vrije dag meteen naar het strand
Wij vinden de vraag of het nou wel of geen geweldig strandweer is best irrelevant als je kleine kinderen hebt. Serieus: liever bewolkt en een drupje regen, dan bloedheet. mar dan moet je wel naar binnen kunnen natuurlijk: Het is altijd fijn om naar een goeie strandtent te gaan, waar het ook leuk is voor de kinderen. Even rennen op het zand, dutten op bankjes, en een ijsje eten. Kan jou het schelen als de zon niet schijnt? Deze tenten vlakbij de grote steden hebben lekker eten, een leuke speeltuin en natuurlijk… een strand.

Den Haag: Strandtent Buiten

buiten3Buiten

Strandtent Buiten ligt aan het Zwarte Pad in het noorden van Schevingen. Buiten is gezellig en geschikt voor ouders, want heeft een uitgebreide, biologische kaart met lekkere broodjes, wraps, soepen en tapas (bijvoorbeeld gebloemde calamaris met thaise aioli), maar ook gewoon tosti’s en een apart kindermenu.

Zandvoort: Ubuntu, op loopafstand van het station!

a PicMonkey Collage

Dit is de hipste tent op loopafstand van de trein (10 minuten) met lekker veel vintage meubeltjes. Tussen alle patat en viskramen zit deze super stylish strandtent. Op zondag hebben ze ontbijtbuffet tot 12 uur. Superleuk!

Castricum: Deining
Bij deze strandtent is het nooit echt heel druk. Er is altijd wel een plekje te vinden. Binnen is er een geweldig speelhuisje voor de kinderen en buiten een klimhut. Ze hebben er waterijsjes, poffertjes en zelfs een potje Olvarit!

4.
Woon je in Rotterdam? Ga pootje baden op de SS (en cocktails drinken)

SS rotterdam  2014-05-16 om 12.48.54ss-Rotterdam-Lido-Restaurant-Terras-Euromast-1024x682

Het ss Rotterdam heeft het mooiste terras van de stad: het Lido Terras. Hier kan iedereen onder het genot van een cocktail bijvoorbeeld lekker kan pootjebaden in het bewaard gebleven zwembad (nu 40 cm diep). De cocktails worden geserveerd vanuit de schitterende teakhouten Cocktailbar in de hoek van het terras. Met mooi weer is dit dé hotspot met kinderen van de stad. Ook leuk voor de grotere kindjes: ze geven rondleidingen voor kinderen over het schip. Het water is 40 centimeter diep, dus linke soep voor de allerkleinsten.
Niet te veel zuipen, dan komt het goed.

5.
Ga een avondje naar de Efteling!

PicMonkey Collage
Ik heb het gedaan: een zaterdagavond naar de Efteling en het was geweldig! In de zomer zijn ze al elke dag tot 20 uur open, maar op zaterdag tot middernacht! Op de midzomernacht een paar weken terug was het helemaal geweldig. Dat was de aftrap van de deze zomer waarop er negen zaterdagen lang het Negen Pleinen Festival is, waarop er op alle pleinen iets anders te doen is. Van salsadansen tot bijzondere trollen en elfen bij de Droomvlucht. Op de zomeravonden op zaterdag zijn alle attracties gewoon open en heerst er een festivalsfeer in het park. Plus: ga naar de afsluiter Aquanura, een waanzinnige watervoorstelling met de muziek van DJ Tiësto. O ja: en de nieuwe attractie Baron 1898 is sinds vorige week open. En psssst: je kunt er natuurlijk dan ook blijven overnachten. Dat is helemaal top! Een minivakantie…

Kijk hier voor het hele programma van de zomeravonden in de Efteling.

Of zet gewoon je huisraad op straat en ga lekker barbecuen! / Naar je lokale terrasje. / Door het bos fietsen en dan pannenkoeken eten! Veel plezier deze week (of de weken erop als je in een andere vakantieregio woont dan ik) met buffelen én genieten!

Advertisement

Geschreven door
More from Tamara

Piemel is een leuk woord – maar hoe noem je dan wat meisjes hebben?!

Lezeres Karin heeft een zoontje. Ja, zo kunnen wij het ook: die...
Lees verder