Doen: een weekendje Oslo met het hele gezin

Oslo
Op zoek naar inspiratie voor een weekendje weg? Oslo moet absoluut op jullie lijstje. Nog geen twee uur vliegen en jullie bevinden jullie in deze prachtige hoofdstad van Noorwegen. Ook met kinderen de perfecte bestemming voor een stedentrip!

Vervoer
De metro, bussen, trams en veerboten in de stadsregio Oslo gebruiken allemaal hetzelfde ticketsysteem, waardoor je maar één kaartje nodig hebt. Omdat het stadscentrum van Oslo vrij compact is, hoeven jullie bovendien niet eens altijd gebruik te maken van het openbaar vervoer. Ideaal!

Akershus Festning
Dit fort in het oude centrum van Oslo werd ooit (succesvol!) gebruikt als verdediging tegen de Zweden. In 1940 werd het ingenomen door de Duitsers. Inmiddels is de vesting een belangrijke bezienswaardigheid, waar je ook een bezoek kunt brengen aan het Verzetsmuseum en de kinderen kunnen rondrennen en klimmen op de kanonnen.

Lees ook: Dé tip voor deze kerstvakantie: Stockholm met de kinderen

Vigelandpark
Het is één van de topattracties van Oslo. Het gezellige Vigelandpark maakt deel uit van het grote Frognerpark, wat weer één van de bekendste parken is van Noorwegen en ook zeker de moeite waard. Naast dat je in het Vigelandpark fijn kunt wandelen, is er ook van alles te zien. Het park telt namelijk een groot aantal stenen, ijzeren en bronzen beelden van de Noorse beeldhouwer Gustav Vigeland. Niet te missen!

TusenFryd
In dit grootste amusementspark van Noorwegen net buiten het centrum kunnen kinderen zich helemaal uitleven. Er zijn meer dan dertig attracties, veel spelletjes, winkels en plekken om te eten. Het pretpark heeft attracties voor kinderen van alle leeftijden, dus ook met kleintjes vermaak je je hier prima.

Skischans Holmenkollen
Zijn de kinderen al iets ouder? Neem ze dan mee naar de Skischans Holmenkollen, iets buiten het centrum van Oslo. Vooral de simulator, waarbij het lijkt alsof je zelf van de schans springt, is geheid een hit!

Science & Technology Museum
Ook dit populaire museum mogen jullie absoluut niet missen. Dankzij de interactieve tentoonstellingen zullen de kinderen zich geen moment vervelen!
Villa Paradiso
Voor de lekkerste pizza’s moeten jullie hier zijn. Zeker na een dag wandelen in de frisse buitenlucht, hebben jullie dat wel verdiend!
Slapen
Oslo is niet goedkoop, maar iets huren via Airbnb is een prima optie. Neem bijvoorbeeld dit centraal gelegen appartement. Perfect voor gezinnen!

Bronnen: Ciaobambino, Lonely Planet

Geschreven door
More from Lisa

Facebookpost over hoe het is om depressief én moeder te zijn gaat viraal

Zelf vechten tegen een depressie en ondertussen moeder zijn van twee jonge...
Lees verder