Leuk voor als het straks weer lente is: een weekendje tussen de koeien

27.12.2017 10:36

De lange donkere wintermaanden na de feestdagen doorkomen is meestal geen, nou ja, geen feestje dus. Daarom kun je wel iets gebruiken om je op te verheugen. Een superleuk weekendje weg in de lente bijvoorbeeld. En dan slaap je bij Koe in de Kost in een grondulow!

Een wat? Een grondulow dus. Een soort Hobbithuisje midden in het weiland van een boerderij in het Overijsselse Heeten, die gerund wordt door Frans en Truus. De grondulows zijn heerlijk comfortabel en bovendien duurzaam én je krijgt er een eigen koe bij die je mag verzorgen. Daarnaast mogen de kinderen (en jij natuurlijk ook) meehelpen met allerlei dingen op de boerderij. Ze kunnen de koeien melken, de kalfjes en de kippen voeren en de honden uitlaten. Boerin Truus vindt het heel gezellig als ze geholpen wordt in haar moestuin en de lente is daar natuurlijk bij uitstek de tijd voor. Of je gaat gewoon lekker op je eigen terras voor je grondulow van de lentezon zitten genieten terwijl je kroost zich vermaakt op het terrein. Er zijn skelters, een voetbalveld en een trampoline en natuurlijk is er genoeg hooi om lekker in te rollen. Gegarandeerd dat je ze aan het eind van de dag met blozende wangen en helemaal rozig weer terug krijgt. Want hier ervaar je echt het buitenleven.

De grondulows zijn er voor vijf en acht personen en zijn van alle gemakken voorzien. Wat ze niet hebben is een televisie, want Frans en Truus willen hun gasten graag onthaasten. Wifi is er wel, maar die kan op verzoek uitgezet worden, zodat je echt helemaal tot rust kunt komen. En geloof ons, je mist het niet. Op het terrein is ook nog een acht-persoons boerderijhuis, wat helemaal vrij is van drempels. Ideaal dus voor bijvoorbeeld een familie-weekend met opa en oma die slecht ter been zijn, of voor mensen die gebruik maken van een rolstoel. Alle accomodaties hebben vloerverwarming en een riante woonruimte en keuken. Je voelt je er direct zo thuis, dat je overweegt het roer helemaal om te gooien en je eigen leven te verruilen voor het plattelandsbestaan.

Tijdens je verblijf kun je natuurlijk ook het mooie Overijssel ontdekken. Deze provincie heeft heel veel leuke kleine stadjes die de moeite van het bezoeken zeker waard zijn. De hoofdstad Zwolle natuurlijk, maar bijvoorbeeld ook het lieflijke Giethoorn en het pittoreske Ootmarsum, dat eigenlijk gewoon één groot monument is. In Overijssel kun je heerlijk wandelen en fietsen en heeft een groot aantal culturele bezienswaardigheden en musea die voor het hele gezin leuk zijn. En als je geen zin hebt om te koken in je grondulow, dan ga je gewoon lekker uit eten in één van de vele restaurants die je in de omgeving vindt. Dat kan makkelijk, zelfs als je kinderen hebt die geen minuut stil kunnen zitten, want Koe in de Kost heeft op aanvraag zelfs een oppasservice!

Een Overijssels weekendje weg geeft je het beste uit eigen land, terwijl je toch het gevoel hebt dat je echt even helemaal weg bent. We moeten nog even volhouden voor het weer lente wordt, maar met een weekendje Koe in de Kost in je achterhoofd kom je de winter wel door. En natuurlijk biedt Overijssel nog veel meer leuks. Kijk op Visitoost.nl voor meer inspiratie.

 

Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met MarketingOost, maar de inhoud ervan is 100% van ons. Lees meer over ons advertentiebeleid.