Weekendje weg met twee kinderen? Doe dan dit NIET!

Barbara gaat vanmiddag met de twee leukste moeders van de klas (en hun kinderen) naar een 12-persoons villa in Bosrijk van de Efteling. Maar dat koffers pakken voor twee nachten is altijd nog wel een dingetje.

Koffers pakken voor twee nachten maar, met twee kinderen. Hoeveel zooi kun je dan meenemen? Toch is het een hele kunst, want je hebt altijd te veel bij  je en tóch ontbreekt er van alles. Rara hoe kan dat….
Heb je wel aan het doorlekmatrasje gedacht, zijn aan het einde van het weekend toch alle onderbroeken vies of nat. Heb je wel de babyfoon bij je, maar ben je alsnog vergeten de ontvanger van boven te halen. En: heb je wel krentenbollen mee, maar niks voor dat ene kind dat geen krentenbollen eet.

Zucht.

Om de schade enigszins te beperken deed ik deze keer deze dingen niet….:

… koffers pakken waar ze bij zijn
Serieus: als je t-shirts gaat lopen uitzoeken waar ze bij zijn, maken ze je helemaal gek. Je peuter stopt er zijn kaplaarzen met Maja de Bij-oogjes in, die inmiddels te klein zijn, en je grote kind wil graag zijn nieuwe Ajax-outfit mee omdat hij er zo blij mee is. En o ja, of de nieuwe Backgammon set van 30 kilo ook mee kan?

koffers pakken kinderen

DUS: ga je op je handen zitten tot ze eindelijk in diepe slaap zijn, dan sluip je hun kamers in en haalt uit de kasten wat je nodig hebt.

… te weinig droge kleren meenemen
Je wilt graag licht pakken, niet te veel dingen meesjouwen, maar weet je: knal er gewoon drie extra sets in van wat je denkt nodig te hebben. Vooral als je kleuters bij je hebt. Want je weet: als er ergens actie is met water, dan rennen ze erop af! Er dreigt altijd wel ergens een tuinsproeier waar ze langs lopen, een pot vingerverf of gewoon een plasongelukje. (Je wilt niet weten hoe vaak ik voor een kapitaal in een pretpark een of ander kostuum heb moeten aanschaffen omdat er een in z’n broek geplast had in een attractie).

kinderen koffers pakken

DUS: prop je gewoon nog 2 x 3 extra setjes in de koffer. Je loopt er toch wel bij als een zwerver die al zijn bezittingen achter zich aan sleurt.

… te weinig warme kleren meenemen (voor jezelf)
Zie die laatste zin hierboven, want: wat als het ‘s avonds afkoelt? Dan sta je daar in je beeldige jurk te klappertanden, en die kinderen hebben het toch nooit koud en willen toch nog niet naar bed.

ThinkstockPhotos-126390086

DUS: neem dus altijd een warme trui mee.

… zonder eten het huis verlaten
Je stapt de auto in, zet de motor aan en wat hoor je dan? Juist ja: IK HEB HONGERRRRRRR. De oudste begint en dan volgt de peuter, die meestal gilt. Dan kan je natuurlijk met de stress in je nek van huis naar een benzinestation rijden, maar je kan veel beter meteen aan deze behoefte voldoen, ook al is het zuiver Pavlov.

ThinkstockPhotos-77279705

DUS: neem té lekkere dingen mee om ze stil te houden, ook al houd je daarmee Pavlov in stand, het is altijd beter dan het alternatief (schreeuwende kinderen achterin).

… de zwembroek onder in de koffer leggen
Het eerste wat kinderen vragen als je ergens aankomt is: mogen we zwemmen? Er niks zo gênant als reeds bij de balie van het bungalowpark / hotel al je koffer moeten uitmesten, zodat al jouw ondergoed en plaswekkers zichtbaar zijn voor iedereen. Maar tegen zoveel geweld van kinderen kun je niet op!

ThinkstockPhotos-495608961

DUS: leg de zwembroek bovenop in de koffer. Of nee, weet je wat: stop ‘m in je schoudertas, met een handdoek, dan komt het goed.

… de zwembandjes / zwemluier vergeten
Die zwembroek heb je dan meestal nog wel bij je, maar ikzelf heb er een talent voor om de zwembandjes te vergeten. Ik heb er inmiddels wel 2300 in huis liggen, op elk vakantieadres aangeschaft. Op nummer 2 van vergeten items staat de hygiënische zwembroek, ofwel zwemluiers. Dus sta ik weer bij zo’n automaat bij de receptie van het zwembad van die dingen te kopen…

zwembandjes

DUS: eh… vergeet ze dit keer niet, oké?

 

PS: Lees maandag hoe was in de Efteling, met 3 vrouwen, 5 kinderen en 1 peuter…..

Geschreven door
More from Barbara

Clementine: “Vanaf dag één dat Leon ziek werd, kwam je ons helpen.”

Clementine bedankt haar schoonmoeder voor de ontroerende hulp die ze kreeg toen haar...
Lees verder