Welk kind wil er nou geen toetje als voorgerecht?

03.02.2014 15:50

In Zwolle zit een restaurantje dat kinderen begrijpt. Geef ze keuze, geef ze veel en laat ze zelf beslissen wanneer ze wat willen eten. Hoera voor de Zoete Inval!

Op een druk punt in Zwolle, aan de Jufferenwal, ontdekte ik recentelijk een bistro die al om vijf uur open ging. Voor jonge ouders is er weinig mooier dan dat. Mijn enthousiasme werd alleen maar groter toen ik hoorde van het proeverijtjes-menu. Dit zijn gerechten van de gewone kaart, maar dan in kleinere porties. Mijn man fronste meteen zijn wenkbrauwen bij het woord klein, maar toen bleek dat je de gerechtjes onbeperkt mocht bestellen.

proeverij4

Het leuke voor kinderen is dat ze alles mogen kiezen (van saté, tot gamba’s tot mini-loempia’s en chocolade ijslollys) en ook in de volgorde die ze willen. En wat is er nu leuker voor een kind dan te beginnen met een toetje?

proeverij2proeverij

Als Amsterdammer slaan bij mij trouwens altijd de stoppen door als ik zie dat ik behoorlijk lekker kan eten voor slechts 27,50 euro (kinderen tot 12 jaar zelfs voor de helft van de prijs), terwijl ik in Amsterdam toch altijd minstens het dubbele kwijt ben voor soms mindere kwaliteit. Maar goed.

Belangrijk om te weten is dat als je van plan bent om binnenkort vroeg in de avond naar De Zoete Inval te gaan je 15 procent korting krijgt (dit geldt tussen 17 uur en 19.30 uur). Je moet dan wel even reserveren en zeggen dat je gebruik wilt maken van de Early Bird-korting.

Plus
• Zelf een keur aan gerechtjes bestellen.
• Zelf volgorde bepalen.
• Vriendelijke bediening.

Min
• Duurt soms lang.
• Porties zijn echt klein.
• Niet het allergezelligste interieur (maar dat is ook smaak natuurlijk!).

www.bistrodezoeteinval.nl