Zin in avontuur deze zomer? Aan deze vakanties had je vast nog niet gedacht

Een avontuurlijke vakantie met kinderen – leuk, maar dan moet de reis wel aan een paar voorwaarden voldoen, zodat je niet midden in de nacht met een kleuter op zoek hoeft naar een hotel. Maar je wilt het ook weer niet te georganiseerd, want het moet wel avontuur blijven. Nou, die vakanties hebben we gevonden! 

Ieder jaar naar Frankrijk – dat is wat wij de afgelopen jaren deden. Heerlijk was dat toen we baby’s hadden, en kleine peuters. Maar nu wordt onze jongste straks alweer 4 en voelen we ons weer vrij.
Vrij om weer te gaan reizen, ook al zie ik erg op tegen een lange vlucht met een klein kind
Voordat we kinderen hadden, stapten Thomas en ik gewoon op het vliegtuig naar een tropisch land, we regelden alleen de eerste paar nachten, verder zagen we wel. Met kinderen kan dat natuurlijk niet. Dan luistert het een beetje nauwer waar je slaapt en wat daar allemaal te doen is. En toch wil ik niet helemaal naar de andere kant van de wereld vliegen om op één plaats te blijven en aan een zwembad te gaan hangen met een polsbandje om.

Daarom ben ik gaan zoeken naar reizen met kinderen, die wel enigszins geregeld zijn en toch avontuur bevatten. O ja: en (enigszins) betaalbaar zijn.

Dit werd mijn verrassende top 5!

1. Met de auto door… Marokko!

   PicMonkey Collage 

Je leest het goed: je kunt dus prima met de auto door Marokko rijden! Húp, de kinderen achterin en je rijdt zo van strand naar woestijn naar medina naar rotsgebergte. Ezeltje rijden, op kamelen zitten, slapen in een tent in de woestijn. Je hoeft alleen maar te weten waar je precies moet zijn om een onvergetelijke vakantie te hebben vlakbij huis – die toch heel ver weg lijkt. Marokko ligt namelijk maar op een paar uurtjes vliegen van Nederland, en er zijn supergoedkope low cost tickets voor te krijgen (Kan dus ook al in de meivakantie voor een weekje!!).

2. Dwars door Bali… met een (betaalbare!) privéchauffeur

PicMonkey Collage

Als ik aan Bali denk, denk ik aan grote hotels met zwembaden en mega veel toerisme – in ieder geval niet aan avontuur. Maar er is ook een heel andere kant van Bali, zonder toerisme, met authentieke dorpjes en stukken jungle. De beste manier om dat stukje Bali te ontdekken is met een privéchauffeur, wat dus niet veel kost en die je ook nog eens vanuit Nederland kunt boeken zodat je daar niet hoeft te onderhandelen en iemand hebt die gekeurd is door andere toeristen. Het is de goedkoopste tropische bestemming  vanuit Nederland, hoewel de tickets natuurlijk wel tot rond de 1000 euro per persoon kosten.

3. Thailand, maar dan per trein en vliegtuig

PicMonkey Collage

 

Je hoeft echt niet naar Phuket als je met de kinderen naar Thailand gaat. Je kunt ook een rondreis maken, al vanaf 2 jaar heb je avontuurlijke rondreizen door het prachtige land. En je kan met de trein een heel groot deel van de natuur in het Noorden bereiken! Als je klaar bent met dat deel, pak je gewoon een klein vliegtuigje naar het zuiden. Ook hier geldt weer: erheen vliegen kost wel rond de duizend euro per persoon, maar als je er eenmaal bent vallen de kosten reuze mee.

4. Maleisië: een Aziatisch land met westerse trekjes

PicMonkey Collage

 

Deze reis wordt echt wel flink duurder, maar wat wil je ok: Maleisië is het meest prachtige land van de regio Zuid-West Azië, maar dan met westerse voorzieningen, zoals nieuwe wegen, fonkelnieuwe hotels en de hoogste wolkenkrabbers. Dus: huur een auto, rijd heen en weer tussen de freakin’ jungle en de parelwitte stranden. Tussen de wereldstad Kuala Lumpur en het allerkleinste vissersdorpje aan de kust.

5. Kamperen, kanoën en beren wegjagen in… Canada

PicMonkey Collage

Logeren in een tipi, beren die aan je auto snuffelen, en dansende orka’s – wie wil dat niet aan zijn kinderen meegeven? Voor deze reis moet e echt flink gaan sparen, maar als je ervan droomt je kinderen kennis te laten maken met de woeste natuur, dan moet je zeker een rondreis door Canada maken. Vancouver Island heeft alles: beren, orka’s, walvissen én een leuke havenstad.

6. Er is dus ook een land in Latijns-Amerika waar je met de auto doorheen kunt…

PicMonkey Collage

 

… en dat land heet Costa Rica, het veiligste land van het continent. De bevolking is vriendelijk, de wegen zijn goed en er zijn geen gans actief. Dus huur een auto, rijd binnen een uurtje van het strand de jungle in, waar je de mooiste beesten kunt spotten en eindig de dag in een hangmat met een cocktail. Je kan er boottochtjes doen door de jungle, een vulkaan beklimmen en uitpuffen op een verlaten strand. En geloof me: ze zijn er dol op kindjes met een spierwitte huid! Daar heb je geen, eh, kind meer aan.

Ik denk dat ik voor Thailand ga: het past bij mijn budget en is net lekker avontuurlijk genoeg. Welke trip past bij jou?

 

Foto’s: iStock & Riksja

 

 

Geschreven door
More from Barbara van Erp

10 dingen die ze je niet vertellen over de kraamtijd

Barbara, Femke en Vala vertellen je hoe het er écht aan toe...
Lees verder