Dit kun je allemaal doen tijdens een weekendje op de Veluwe

Charlotte ging een weekendje naar de Veluwe met haar gezin en had een bomvol maar superleuk schema.

Haaien, giraffen en jachtluipaarden
Op de Veluwe is zó veel te doen voor gezinnen, dat kiezen nog lastig wordt. Wij togen op een zaterdagochtend naar Burgers Bush. Dit is veel meer dan een gewone dierentuin. Zo heb je er een overdekte jungle, een woestijn, een mangrove, een mega-aquarium met haaien en een heuse oost-Afrikaanse vlakte met giraffen en jachtluipaarden. Uren kun je hier ronddwalen. Wij werden het park letterlijk uitgeveegd toen het sluitingstijd was.

Toffe poffers
Op naar ons logeeradres, hotel Kruller in het dorpje Otterloo. Een prima hotel met een fijn restaurant dat helemaal op kinderen is ingesteld. Zo hebben ze schattige gerechten op het menu zoals Roodkapje tomatensoep, Rupsje nooit genoeg fruitcocktail en toffe poffers – om maar wat te noemen. Leuk: Hun toetje, een ijscoupe, mogen de kinderen zelf maken in de keuken. Dat was bij ons wel het hoogtepunt van de avond.

Park De Hoge Veluwe
De volgende ochtend trokken we er, na een uitgebreid en lekker ontbijt meteen op uit. De auto lieten we bij het hotel en we liepen in tien minuutjes naar de entrée van Park de Hoge Veluwe. Omdat we echt vroeg waren, was het nog niet druk en konden we kiezen uit talloze witte leenfietsen. Alle grote fietsen hadden standaard een kinderzitje achterop en er waren ook kleine fietsjes. Omdat er van alles te zien en te spotten is – moeflons, wilde zwijnen, everherten – is een fietstocht met kinderen allesbehalve saai.

Speurtocht door de Beeldentuin
Wij stopten halverwege bij het Kröller-Müller museum. Daar hebben ze leuke quizjes voor kinderen. Die van ons deden enthousiast de speurtocht door de Beeldentuin. Toen het tijd was om te lunchen fietsen we in tien minuten naar restaurant de Koperen Kop, tegenover het Bezoekerscentrum en museum ‘Museonder’. Hier kun je prima lunchen en het grenst pal aan een grote houten speeltuin, waar de kinderen helemaal los kunnen gaan. Na nog wat gefietst en in bomen te hebben geklommen, was het einde middag en leverden we onze fietsen weer in. We reden naar huis met het voornemen snel weer terug te komen om al die andere dingen op de Veluwe te bezoeken.

 

(Beeld: Istock)

Geschreven door
More from Charlotte Latten

Suus kreeg 7 miskramen: ‘Ik probeerde me neer te leggen bij een kinderloos leven’

Suus wilde dolgraag kinderen, maar keer op keer kreeg ze een miskraam....
Lees verder