Zon in de meivakantie? Hier is het tropisch warm (zonder tijdverschil)

13.03.2015 10:40

Vorige week kwam Cleome terug met haar gezin uit Curaçao, waar zij een week vakantie vierden. Een week vol zon, zandkastelen, zee en wallen. Ja, wallen. Want met 5 uur tijdsverschil en 2x een jetlag in een week is vakantievieren niet altijd superontspannen.

“Als je een verre reis maakt met je kinderen, dan doe je er verstandig aan om het slaapritme van de kinderen al vooraf aan te passen. Zo is de tijdsovergang na aankomst minder groot,” las ik achteraf op een reiswebsite.
Dat hadden wij natuurlijk niet gedaan. Dus eenmaal aangekomen op dushi Korsow zaten wij ‘s nachts om 3 uur met z’n drieën voor een Winnie de Poeh-film. Of soms probeerden wij tegen beter weten in met ooglap en oordoppen nog een uurtje te slapen, terwijl we ons zoontje Olle achter de computer zetten. Na 3 dagen werd het beter en zaten we niet meer altijd als eerste aan het ontbijt.
In februari een weekje naar de tropische zon is natuurlijk bij voorbaat al een extreme luxe. Maar de volgende keer kiezen wij toch liever voor een warme bestemming zónder tijdsverschil. Op www.riksjakids.nl vond ik een een paar hele fijne vakantiebestemmingen voor de meivakantie.

Souf souf Marokko

iStock_000009921110_Small

Een exotische bestemming op 4 uur vliegen van Amsterdam. Je verwacht het misschien niet, maar Marokko is een veilige, bijna altijd zonnige bestemming. Mijn oog viel op de rondreis Souks en Zandkastelen waarbij je vakantie start in het magische Marrakech. Hier kun je eindeloos dwalen door de smalle straatjes in de bazaars. Daarna doorkruis je met je auto het Atlasgebergte en kom je in het authentieke plattelandsleven terecht. De reis wordt afgesloten met een fijne plek voor standliefhebbers: Agadir, de plek met kilometers lang zandstrand. Een fijne mix tussen cultuur en ontspannen toch?

 

 

 

De Griekse Cycladen

Oia village at Santorini island, Greece

De Cycladen liggen in het midden van de Egeïsche zee en wordt gezien als de meest schilderachtige eilandengroep van Griekenland. Denk aan helderwitte huisjes, felgekleurde deuren en ramen, witgekalkte doolhofstraatjes, windmolentjes en langgerekte stranden. Ga deze vakantie weg van de gebaande paden door het maken van een ezeltocht op het ‘off the beaten track’ eiland Amorgos en sluit af met een paar dagen strand in Naxos. Er is hier in totaal 7 kilometer zandstrand! Doordat de stranden langzaam aflopen in zee en er weinig golfslag is, is het een ideale zwemplek voor kleine kinderen. 

Baie goed Suid-Afrika

Porto venere

Zuid-Afrika heeft zoveel te bieden, dat een meivakantie eigenlijk veel te kort is om het land te bezoeken. Misschien kun je er op school een weekje bijsprokkelen als je kind nog niet leerplichtig is? Of als je de behoefte hebt om even 9 dagen in een compleet andere wereld te zijn, dan is Zuid-Afrika een fantastische plek. In de buurt van Kaapstad kun je zonder veel reizen strand, cultuur en natuur combineren. Het mediterraanse weertje en de fantastische liggen maakt Kaapstad een heerlijke plek om jullie reis door Zuid-Afrika te starten. Op slechts 4 uur rijden van Kaapstad kun je wildspotten in een klein opgezet wildreservaat in malariavrij gebied. Stap in de landrover en spot de olifanten, leeuwen, neushoorns en giraffen. Sluit de Zuid-Afrika reis af in de fijne badplaats Houtbaai. Vlakbij Houtbaai zie je pinguins waggelen over het strand en kun je met ze zwemmen. Ook leuk, vanaf hier kun je makkelijk nog even naar het allerzuidelijkste puntje van Afrika: Kaap de Goede Hoop.

 

 

 

Na het lezen van deze geweldige vakantiebestemmingen, heb ik mijn keuze gemaakt. wij gaan sparen voor een avontuurlijke trip naar Zuid-Afrika. En de computer met Winnie de Poeh erop? Die laten we thuis!

 

Over Riksja Kids

logo_riksjakidsRiksjaKids is een kindvriendelijke reisorganisatie van reizigers voor reizigers. In onze reizen zorgen we voor een goede afwisseling in activiteiten die leuk zijn voor kinderen, maar ook voor ouders. Onze kidsspecialisten hebben zelf veel gereisd met kinderen en helpen je graag bij het samenstellen van jullie eigen reis. Het reistempo ligt wat lager waardoor je het land echt kan beleven. Tijdens de reis staat onze lokale vertegenwoordiger voor je klaar om de reis soepel te laten verlopen. Voor meer informative www.riksjakids.nl.

 

[Logo]