Zwitserland met kinderen: zo mooi dat zelfs de kinderen er stil van zijn ;-)

Zwitserland met kinderen. Mooie bergen, prachtige vergezichten, diepblauwe meren, minder heet dan Zuid-Europa en héél veel activiteiten in de open lucht. Dat is Zwitserland. Een perfect land om met kinderen naartoe te gaan.

Met kinderen op vakantie vergt opeens heel nieuw denkwerk. Waar je zelf best houdt van een beetje hitte, raak je meteen in paniek als je een baby hebt en het boven de 25 graden is. Waar je zelf best houdt van twee weekjes strand, is ook dat voor de kinderen vaak iets te saai: moet er toch weer iets gebeuren. Daarom ga je als moeder opeens heel anders kijken naar vakantielanden, want de eerste regel is natuurlijk… Juist: als de kinderen het maar naar hun zin hebben.

Zo heb ik me nu in Zwitserland verdiept. Dat je er op wintersport kan, dat wisten we al. Maar in de zomer, als de sneeuw gesmolten is, komt er een heel nieuw Zwitserland te voorschijn. Het is er vaak zonnig zonder heet te zijn, je kan er de mooiste treinreisjes van Europa maken en er zijn heel veel stoere kinderactiviteiten te beleven. En eerlijk is eerlijk: het is er zo mooi!
Overal waar je kijkt zie je een sprookjeslandschap om je heen. Het is te veel om op te noemen, dus doe ik de highlights van drie regio’s, maar ga vooral zelf rondneuzen op deze site om te zien wat er allemaal voor gezinnen te doen is (meer dan 1000 doe-tips!). Je wordt wildenthousiast, geloof me!

Op 1000 km van Utrecht ligt Wallis


Vlakbij de Italiaanse grens ligt Wallis. Vanaf Utrecht is het 1000 kilometer rijden. De Matterhorn en de beroemde Aletsch gletsjer liggen in het gebied. En het is er zonnig! De zon schijnt er 300 dagen per jaar.

In de zomer naar de sneeuw! Vanaf Zermatt kun je met de hoogste kabelbaan van Europa de Klein-Matterhorn op. Daar is de grootste uitkijkplaats van Europa. Daar kun je met de kinderen over half Zwitserland kijken: 38 ‘vierduizenders’ en 14 gletsjers in de Franse, Italiaanse en Zwitserse Alpen. Ook zie je daar de Mont Blanc en de Jungfrau.

https://www.instagram.com/p/BFPU3XOJL6a/

De volgende dag kunnen de kinderen spelen in avonturenpark Sunnega bij Zermatt. Er is een meer, een strand, barbecueplaatsen en een grote speeltuin.

 

Schatten zoeken in Ticino

Vlakbij Wallis ligt de streek Ticino. Daar kun je in een uitje van één dag rondom Locarno met een kabelbaan omhoog, met een boot naar een eiland midden in een meer, een speelwandelpad door de bergen bewandelen en rondlopen met een kaart op zoek naar de schat.

De glasheldere meren van Berner Oberland

In berner Oberland zijn de mooiste meren van Zwitserland. In de Thunersee en Brienzersee kun je zwemmen en bootje varen. Er is een panoramabrug, je kan er een wandeling met geitjes maken, en kastelen bezoeken.

Hotels, campings en huisjes
Er zijn talloze plekken in Zwitserland die helemaal zijn ingesteld op kinderen: het personeel is lief, er zijn kinderstoelen, activiteiten en kindermenu’s en: héél veel speeltuinen erbij! Kijk hier voor de beste adressen met kinderen.

Ook zin gekregen? Kijk op deze site voor gezinsvakanties in Zwitserland. En mocht je echt gaan: download dan de gratis app. Goede reis!

Dit is een gesponsord bericht, lees hier alles over ons advertentiebeleid.

Geschreven door
More from Barbara van Erp

Met de auto op vakantie? Dit zijn 13 survivaltips voor de Autoroute du Soleil

Hoera! Bijna vakantie. Lekker met de auto naar Frankrijk. Nou ja, lekker…...
Lees verder