10 Dingen die moeders proberen te verbergen voor hun kinderen

18.09.2019 05:00

Als moeder probeer je natuurlijk altijd het goede voorbeeld te geven. Soms betekent dat dat je je een beetje voor moet doen dan je eigenlijk bent. Of dat je bepaalde dingen moet verbergen. Zoals:

LEES OOK: De 10 dingen die iedere moeder kwijtraakt

1. Chocola. Of wat voor ander lekkers dan ook. Je zult de eerste moeder niet zijn die als je kinderen in bad zitten (in een minuscuul laagje water en in badring natuurlijk) een sprintje naar de voorraadkast trekt om een halve reep Tony Chocolonely in een keer naar binnen te duwen. Of een pak koekjes meesmokkelt naar de wc.

2. Een kater. Want in bed blijven liggen met je bonkende hoofd onder het kussen is geen optie, aangezien er gewoon voor dag en dauw weer boterhammen met pindakaas gesmeerd moeten worden. Maar ja, je gaat natuurlijk ook niet tegen je kroost zeggen dat mama er zo verrot uitziet omdat mama een wijntje (of twee) teveel heeft weggetikt gisteravond. Dus knaag je stiekem een heel stripje Ibu’s weg en zet je je kinderen met die boterhammen voor de iPad terwijl je jezelf vervolgens ongezien probeert te verdrinken in een pot koffie.

3. Een woede-aanval. Soms (of nou ja, vaak) heb je de neiging om eens even flink om je heen te gaan staan schreeuwen als de kinderen er weer eens een enorme puinbak van hebben gemaakt of elkaar voor de zoveelste keer die dag de hersens inslaan. Maar ja, dan kun je wel bezig blijven. Dus probeer je je boosheid meestentijds weg te zuchten en probeer je jezelf eraan te herinneren dat er een fles droge witte wijn koud ligt voor als de vijf straks in de klok zit.

4. Angst. Je bent als de dood voor spinnen, reizen met het vliegtuig, clowns, grote honden, enge ziektes of wat dan ook. Maar dat laat je natuurlijk niet merken aan je kinderen, want je wilt jouw angsten niet op hen overbrengen. Dus zet je dapper een glas over die enorme kruisspin die er over de keukenvloer kruipt en stap je sereen glimlachend vliegtuig in. Maar van binnen sterf je duizend doden.

5. Je eigen tekortkomingen. Je wilt natuurlijk dat je kinderen later fatsoenlijke mensen worden met goede eigenschappen. Maar ja, zelf heb je er best een paar die niet zo fraai zijn. Misschien ben je bijvoorbeeld heel ongeduldig. Of ben je liever lui dan moe. Je wilt niet dat je kinderen dat zien en denken dat dat oke en dus gedraag je je soms op een manier die nogal tegen je natuur is. En dat is niet altijd eenvoudig.

6. Ruzie met je partner. Dat een relatie geen sprookje is, daar komen je kinderen uiteindelijk vanzelf helaas wel achter. Maar tot die tijd willen we ze daar liever niet mee confronteren. En dus spelen we mooi weer, ook als we onze mannen wel kunnen schieten. Of gaan we stiekem in de gang fluisterend staan ruzie maken (niet dat de kinderen dat niet door hebben trouwens).

7. Hypocrisie. Hoe vaak zeggen we niet tegen onze kinderen dat iets slecht voor ze is, terwijl het zelf net zo hard doen als ze niet kijken? “Nee, je mag geen tweede koekje, dat is niet goed voor je.” En dan er dan zelf stiekem snel nog eentje in je zak proppen, die je dan op de wc opeet.

8. Onze telefoons. Ja, we weten heus wel dat we smartphoneverslaafd zijn. En dat we dat ding dus eigenlijk weg moeten leggen. Maar toch gaan we stiekem net iets vaker dan we eigenlijk moeten naar de wc of even de was ophangen, zodat we even snel onze tijdlijn kunnen doorscrollen.

9. Speelgoed dat we irritant vinden. Zal best dat onze kinderen er gek op zijn, maar op een dag zijn die Toet Toet auto’s zomaar opeens verdwenen. Zo gek, geen idee waar die dingen gebleven zijn…

10. Onze eigen schermtijd. Onze kinderen maken we wijs dat je na meer dan uur tv kijken vierkante ogen en hersenverweking krijgt. Dat we zelf ‘s avonds rustig drie uur achter elkaar zitten te Netflixen, ach, dat hoeven ze niet te weten, toch?

LEES OOK: 7 Ontzettend stomme opmerkingen die mensen maken tegen jonge ouders

Niets meer missen?
Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!