9 Dingen die je NOOIT tegen een zwangere vrouw moet zeggen

28.07.2019 04:55
9 dingen die je NOOIT tegen een zwangere vrouw moet zeggen

Als je zwanger bent, krijgen mensen automatisch het gevoel dat ze alles tegen je kunnen zeggen. Hun eigen ervaringen, ongevraagd advies, verkapt commentaar. En tja, daar zit je op dat moment gewoon niet echt op te wachten. (We hebben deze alle 9 een keer gehoord, echt waar!). 

1. Wow je buik is ZO groot/klein

Welk commentaar je ook krijgt, als je zwanger bent ga je al snel genoeg aan jezelf twijfelen. Het laatste wat je als zwangere vrouw wil is het idee krijgen dat ze op welke wijze dan ook afwijkt van de norm. Groter/kleiner dan normaal wordt in een zwanger hoofd namelijk al gauw superkleine gremlin baby / 16 kg. wegende monsterbaby.

2. Is die baby er nou nog steeds niet?

NEE, BLIJKBAAR NIET HE? Als jij het al lang vindt duren, hoe lang denk je dan dat het wel niet voelt voor de aanstaande moeder? En dan helpen dit soort vragen dus niet. (Tip: volgende keer als iemand dit vraagt, kan je ze doorverwijzen naar de volgende website: https://www.haveyouhadthatbabyyet.com/)

3. Je ziet er moe uit. Het wordt vast een meisje, ze zeggen dat die je schoonheid stelen…

Vertaling: ‘je ziet er niet uit!’. En bedankt he….

4. ‘Zien je tepels er al raar uit. Die van mij zagen er echt niet uit…’

Waarom zou je dit vragen? Waarom? WHY?? Als het wel zo was zouden we het zeker niet aan je vertellen, en als het niet zo is, laat ons dan asjeblieft nog wat langer in onze naïeve zwangerschapswaan.

5. ‘Ik zou nu nog maar lekker veel slapen, want als de baby er is komt het er niet meer van hoor!’

Wat willen mensen hier überhaupt mee zeggen? Het is alsof je slaap kan opsparen ofzo? Dat is net als tegen iemand zeggen: ‘ik zou de komende maand maar niet te veel eten, want we gaan eind maart naar een all-you-can-eat-restaurant!’. En trouwens, een zwangerschap is niet bepaald de ideale tijd voor lekker slapen. Tenzij je geniet van brandend maagzuur, aambeien, rugpijn en elk uur naar de wc moeten…

6. ‘Ugh, dat vind ik echt zo’n verschrikkelijke naam, doet me denken aan…’

Sorry, maar het interesseert niemand dat je in de kleuterklas bij iemand in de klas zat die sliste en altijd een snottebel had, die toevallig ook zo heette. Een naam uitkiezen is al moeilijk genoeg, op commentaar van buitenaf zitten aanstaande ouders dan niet ook nog heel erg te wachten.

7. Had je eigenlijk liever een jongetje/meisje gehad?

Als iemand dit niet uit zichzelf deelt, kan je deze vraag maar beter voor jezelf houden. Over het algemeen vinden aanstaande ouders het niet heel leuk om te praten over wat voor een teleurstelling het geslacht van hun ongeboren baby is. Vooral omdat je er toch niets aan kan veranderen.

8. ‘Was het een ongelukje?’

‘Ik zal jou eens een ongelukje op je bakkes geven!’

9. ‘Mag je dat wel eten?’

De meeste zwangere vrouwen zijn zelf prima op de hoogte van wat ze wel en niet mogen eten, en zitten er niet zo heel erg op te wachten dat je mee zit te kijken op hun bord. Dus sshhtt! Laat die arme vrouw genieten van haar extra doorbakken grijze biefstuk en bemoei je er niet mee.

Bron: Pregnant Chicken

LEES OOK: Dingen die je moet weten over seks tijdens de zwangerschap EN daarna