10 illusies over het ouderschap van mensen zonder kinderen

27.01.2019 04:55

Niet-ouders kunnen vaak hun mond vol hebben met uitspraken over hoe zij het zelf zouden aanpakken, dat ouderschap. Onderstaande uitspraken hoor je íets te vaak en heb je zelf misschien ook wel geroepen voor je kinderen had.

1. “Mijn kinderen zullen later überhaupt nauwelijks weten wat snoep ís, zo weinig zullen ze het krijgen”.


via GIPHY

2. “Mijn kinderen zullen nooit in het openbaar een driftbui hebben. Als ze het proberen geef ik ze gewoon mijn ‘nu ben ik echt boos’ blik en ik weet zeker dat ze dan weten dat het menens is”


via GIPHY

3. “Ik ga mijn tijd en geld echt niet verspillen aan een feestje voor de eerste verjaardag. Wat heeft dat voor nut, ze zullen het zich niet eens herinneren!”


via GIPHY

4. “Van die moeders die alleen maar op hun mobiel kijken, dat is toch een vreselijk gezicht? Zo’n moeder word ik nooit. Ik ga aandachtig met ze omgaan en als ze me vragen om te kijken dan kijk ik gelijk, en als ze met me willen spelen doe ik dat gelijk. Altijd.”


via GIPHY

5. “Mijn kinderen zouden echt niet op beeldschermen mogen. YouTube, Fortnite, vergeet het maar. Ze gaan gewoon buiten spelen.”


via GIPHY

6. “Ik word echt niet één van die ouders die hun kinderen voor de tv zet. Dat is echt tijdsverspilling. Deze tijd kan je ook spenderen aan educatieve spelletjes, museum-bezoekjes of het leren van een instrument”


via GIPHY

7. “Ik ga echt nooit tegen niet-ouders zeggen: “als je nu al moe bent, wacht maar tot je kinderen hebt”. Ik weet namelijk zeker dat ik niet nóg moeier ga zijn dan ik nu ben.”


via GIPHY

8. “Ik ga mijn kinderen niet op social media zetten en ik ga ook echt niet van die saaie shit over het ouderschap posten. Ik denk dat mensen niet eens gaan merken dat ik kinderen heb tot ze 18 zijn!”


via GIPHY

9. “Scheldwoorden gebruiken in de buurt van je kinderen is zo erg, dat zou ik nooit doen. Al zou er een piano op mijn blote voeten passen, dan nog steeds hoor je alleen “Oh sjippies!” uit mijn mond.”


via GIPHY

10. “Ik word nooit die irritante vriendin die vanaf het moment dat ze een kind heeft steeds afspraken gaat afzeggen. Ik zoek gewoon een goede oppas, drink een Red Bull en stap op de fiets!”


via GIPHY

Bron: Buzzfeed

Lees ook: Waarom ik spijt heb dat ik vroeger andere ouders bekritiseerde