Top 4 best betaalbare elektrische moederfietsen

09.06.2022 19:44
elektrische bakfiets

Verwacht je een kleintje of heb je al een kleintje rondlopen? Dan is een elektrische moederfiets niet overbodig! De mamafiets heeft vele voordelen. Hier tegenover staat dat de mamafietsen vaak wel wat duurder uitvallen. Om niet teleurgesteld te raken bij de aankoop van een mamafiets, is het belangrijk om je voorafgaand goed in te lezen.

In dit artikel lees je meer over de voordelen van een mamafiets en wat onze top 4 best betaalbare elektrische moederfietsen zijn.

Wat is een mamafiets?

Een moederfiets – ook wel mamafiets, familiefiets of family bike genoemd- is tegenwoordig erg populair. Deze fiets is ideaal voor ouders met (kleine) kinderen. Waarom? Op een ‘gewone’ fiets zal je snel merken dat je zowel ruimte als stabiliteit tekort komt. Waar laat je de fietstassen en waar plaats je de kinderzitjes? Dit neemt nogal wat ruimte in beslag.

Eén van de grootste voordelen van een mamafiets is de grotere afstand tussen het zadel en het stuur. Ideaal als je zwanger bent. Je buik komt zo niet tegen je stuur. Ook heeft een moederfiets een lage instap en een breder stuur. Met deze voordelen heb je als ouder ruimte genoeg en is het daarnaast ook veiliger op- en afstappen!

Onze top 4 best betaalbare elektrische mamafietsen

1: Batavus Quip Extra Cargo E-Go 2022 

De Batavus Quip Extra Cargo E-Go 2022 is een echte elektrische transportfiets en heeft niet voor niks een ideale combinatie van gemak en multifunctionaliteit. Deze mamafiets heeft een krachtige middenmotor, met 7 versnellingen.

Dankzij de middenmotor is het zwaartepunt laag, wat de fiets extra stabiel maakt. De standaard accu bij deze elektrische moederfiets maakt het mogelijk tussen de 40 en 110 kilometer te fietsen. Liever verdere afstanden maken? Dan is het mogelijk om de middenmotor te upgraden.

2: Batavus Quip E-Go Extra Cargo 2021

Wil je weten wat de favoriete elektrische moederfiets is van Fietsvoordeelshop.nl? Dat is de Batavus Quip E-Go Extra Cargo 2021! Ook deze mamafiets beschikt over een middenmotor, wat de fiets extra stabiel maakt. De bagagedragers zijn gemakkelijk te verstellen. Zo is het mogelijk om op een eenvoudige manier kinderzitjes te bevestigen.

De standaard accu bij deze elektrische mamafiets van Batavus is de 300Wh. Dit staat gelijk aan ongeveer 40 tot 90 kilometer. Ook bij deze fiets is het mogelijk de accu te vervangen door een krachtigere.

3: Cortina E-U4 Transport Family M N7 2022 

De Cortina E-U4 Transport Family M N7 2022 is ideaal als je op zoek bent naar een elektrische mamafiets met veel ruimte voor allerlei bagage. Deze mamafiets variant van Cortina is beschikbaar in de kleuren mat-zwart en in het roze mat. De combinatie van het voorrek en stevige bagagedrager maakt het mogelijk je dagelijkse bagage mee te nemen op je fiets. Ideaal als je van de kinderopvang doorgaat naar de supermarkt.

Deze mamafiets van Cortina heeft een standaard accu van 450 Wh. Dit staat gelijk aan zo’n 40 tot 80 kilometer fietsen. Bij deze mamafiets is upgraden van de accu niet mogelijk.

4: Gazelle Bloom C380 HMS 

Ben je op zoek naar een luxe variant van de elektrische mamafiets? Bij deze  Gazelle Bloom C380 HMS familiefiets is overal aan gedacht! Zo heeft deze Gazelle bijvoorbeeld een lage instap. Zo is het gemakkelijk om op- en af te stappen, zonder met je been te blijven haken. Ook beschikt deze fiets over een stuurvergrendeling. Zo blijft je fiets stevig staan, zelfs als je fiets zwaar beladen is.

Deze mamafiets heeft een standaard accu van 418 Wh, wat gelijk is aan ongeveer 60 tot 130 kilometer. Het is niet mogelijk om je accu te upgraden.

Ben je van plan om een elektrische fiets te kopen speciaal ontworpen voor ouders met kleine kinderen? Maak dan geheel vrijblijvend een proefrit bij één van de winkels van Fietsvoordeelshop.nl, bij jou in de buurt!

Een afspraak maken is handig. Met een afspraak heb je de garantie jouw favoriete fiets te testen! Vergeet niet je kleintje mee te nemen. Dan kan je meteen de voordelen ervaren van de mamafiets!