11 zwangerschapsergernissen waarvan je het bestaan niet wist

Joy is superblij dat ze zwanger is. Hoewel… Ze loopt wel tegen wat dingen aan waar ze geen idee van had! Dit zijn haar top 11 ergernissen.

Lees ook: 8 Zwangerschapskwalen die helaas permanent zijn

Mijn man en ik wilde heel graag een kindje en we zijn dol blij dat ik zwanger ben! Maar er zijn bepaalde ergernissen waar ik niet voor ben gewaarschuwd. Hoezo vertelt niemand je dit voor je besluit zwanger te raken?

1
Andere mensen bemoeien zich met jouw eten.
Mijn vriendin cancelde, zonder mij te vragen, mijn toetje in een restaurant omdat zij vond dat ik dat niet mocht eten. Mijn bloed ging koken van haar goedbedoelde actie. Dat was vele malen schadelijker voor mijn baby dan die hele taart bij elkaar.

2
Vreemde mensen raken je buik aan!
Als ik telkens een euro zou krijgen wanneer men mijn buik aanraakt, dan zou de kinderwagen, wiegje en commode al lang betaald zijn. Waarom denken mensen dat mijn buik ineens publiek bezit is?

3
Huilen hoort bij zwanger zijn.
Ik jank daadwerkelijk om alles. Zelfs om een reclamespotje van MacDonalds. Als je mij ziet janken is het niet verstandig om mij te laten weten dat het allemaal niet zo erg is en dat ik gewoon hormonaal ben. Dat weet ik zelf ook. Alleen al om die reden kan ik weer gaan janken.

4
Je gaat keihard boeren laten gewoon vinden!
Mijn vrouwelijkheid smelt als sneeuw voor de zon! Mijn nieuwe gewoonte is als volgt: voor het slapen gaan lekker op de bank een half uurtje boeren. Anders kan ik de hele nacht niet slapen van brandend maagzuur.

5
Heb ik een staartbotje?!
Mijn kont doet gewoon pijn! Schijnbaar heb ik een gevoelig stuitje. Voor ik zwanger werd wist ik niet eens dat wij een staartbotje hebben. Nu voel ik dit botje gewoon bij het niezen!

6
Geen wijn drinken is vet moeilijk.
Ja natuurlijk heb ik het voor mijn baby over om geen alcohol te drinken. Maar het is ook verdomd moeilijk. Ik mis mijn rode, soepele, ronde en fruitig goedje.

7
Zwanger zijn is hard werken.
De eerste 3 maanden waren alsof ik elke dag een marathon moest lopen! En dan nog te bedenken dat je dan nog tegen niemand kan vertellen dat je zwanger bent.

8
Zwangerschapsdementie.
Inmiddels ben ik zeker €2000,- lichter doordat ik alles overal laat slingeren. Daarnaast komt het regelmatig voor dat ik aan de telefoon hang voor een nieuwe afspraak bij de verloskundige of tandarts omdat ik weer een afspraak vergeten ben.

9
Je toekomstige kind heeft nu al een eigen wil!
Mijn kind slaapt als ik wakker ben en schopt wanneer ik wil slapen. Daarnaast heb ik de gekste eetgewoontes gekregen. Het kan mij niet schelen dat het stinkt, ik wil alleen nog maar…. sandwichspread op mijn broodje.

10
Tepelcrème.
Tepelcrème was mij tot nu toe echt nog nooit opgevallen als ik door de schappen van de Etos liep. Wie had nou gedacht dat ik met 25 weken mijn tepels dagelijks zou moeten insmeren als ik straks borstvoeding wil geven?!

11
Seks is gewoon raar.
Als mijn man en ik net beginnen te zoenen, dan besluit mijn kind te gaan schoppen. Kan iemand mij vertellen hoe ik mijn kind uit de slaap kamer houd? Ben pas 25 weken zwanger!

Lees ook: Dingen die je echt heel erg mist tegen de tijd dat je hoogzwanger bent

 

Geschreven door
More from Annabelle Westendorp

Top 12 meest irritante speelgoed

Toen je nog geen kinderen had, kon je lekker dromen van alleen maar...
Lees verder