Het allerleukste museum voor de kleintjes, Nijntje!

06.01.2016 04:55

Welk Nederlands kind kent haar niet, dat piepkleine konijntje. De meeste ouders krijgen bij het kraambezoek tenminste één Nijntje-item cadeau. En het blijft leuk, al de jaren erna. Afgelopen jaar werd Nijntje 60, en ze is nog steeds onverminderd populair. Er was al een film en musical, maar in februari opent het Nijntje museum haar deuren. Het allerleukste uitje naar een echt museum voor de kleinsten. 

Geheel in de geest van de bedenker van Nijntje, Dick Bruna, krijgen de kinderen in het museum de ruimte om zelf op ontdekking te gaan. Er zijn 10 verschillende ruimtes ingericht waarbij het kroost met Nijntje de wereld om hen heen kan ontdekken. Zo is er het Nijntje huis waarbij je in de keuken met taartjes en boterhammen kunt knutselen en boven in bad kan met Barbara beer. In de dierentuin wordt er geleerd hoe papegaaien praten, en hoe verschillende dierenvachten aanvoelen. En voor de kinderen voor wie dit de eerste keer in het museum is wordt ze geleerd wat een museum is, kunnen ze kunstwerken van Dick Bruna bekijken en natuurlijk ook zelf aan de slag met verf of blokken. In het weekend worden er voorleesuurtjes en workshops georganiseerd.

Na de ontdekkingstocht van de kinderen zullen deze vast hongerig zijn, en de ouders zin hebben in een koffie. In het museumcafé kan het uitje worden afgesloten met een Nijntje broodje of pannenkoek, en een stuk taart voor bij de koffie voor de ouders. Het nieuwe Nijntje museum in Utrecht opent op 6 februari haar deuren, maar je kunt hier alvast een voorproefje nemen.

Bezoek ook eens: Kindvriendelijke verborgen parels in Haarlem.