De 33 jongensnamen die ik in gedachten heb voor nummer drie – jat ze niet!

06.10.2018 00:10
babynamen jongens

Renske denkt stiekem toch na over baby nummer drie. Die nog LANG niet in de maak is btw, maak je vooral geen zorgen. Er is echter wél al een lijst met namen aangelegd – jongensnamen wel te verstaan – want de kans dat het na twee zoons wéér een jongen wordt lijkt haar groot, groter, groots.

Lees ook: Ik heb een obsessie voor babynamen en dit is mijn nieuwe top 68

Lieve allemaal, daar ben ik weer met een lijstje namen. Hierna zal ik een tijdje mijn mond houden over al die namen, maar omdat ik laatst ook een lijst met meisjesnamen heb gepubliceerd, wilde ik jullie deze lijst met jongensnamen ook nog even in de schoot flikkeren.

Oké, werpen. Wat een ordinair taalgebruik!

Top 33 van jongensnamen

 1. Brodie of Brody, leuk is-‘ie hè? Vind ik ook. Kijk, misschien moet je denken aan soldaat Brody uit HOMELAND, maar dan zeg ik: is dat erg? Ik heb echter besloten: het is niet erg. En wees gerust, er zit veel tijd in deze beslissing.
 2. Cooper, ook zo’n hit! Stoer, swifty en snel.
 3. Jefferson, heerlijk vintage, en je kunt het afkorten naar Jeffy of Sonny. Which is the best thing ever.
 4. Miller, want: lief, vintage en hippig in de blender. En afgekort is het Milly. Waar ik dan weer pure liefde voor voel.
 5. Calvin, is vintage, cool en zó zoet! Trouwens, wist je dat mijn vriend vroeger de strip Calvin and Hobbes las? Nee, dat wist je natuurlijk niet. Maar in ieder geval, daardoor moet hij bij de naam Calvin steeds denken aan die strip, waardoor we deze naam waarschijnlijk niet doen. Dus dan weet je dat.
 6. Cyrus, en daarover kan ik alleen maar zeggen: ook al ís er een rare ster die Miley Cyrus heet, ik vind het een mooie naam, die trouwens verziend betekend. Wat inderdaad best een vreemde betekenis is, maar daar moet je gewoon schijt aan hebben.
 7. Oswald, supervintage en gigantisch tof-in-de-dop als je het mij vraagt. En je kunt ‘m (net als Oscar) afkorten naar Ozzy. Wat een uitvinding. Wat een openbaring.
 8. Matteo of Mateo, net wat je mooier vindt. Hij is sjiek, literair, kunstig, Hollands. En afgekort is het Mattie – en ik hoef niet eens uit te leggen hoe DIK deze afkorting is.
 9. Salvador, lijkt mij echt een naam voor backpack-ouders. Een beetje tropical, een beetje artsy, een beetje hip en dus helemaal goed.
 10. Gus, een van de slechteriken uit Breaking Bad, maar dat is natuurlijk megacool, want Breaking Bad is de vetste serie ooit.
 11. Konrad of Conrad, heel erg old-fashioned, maar dat is goed. De betekenis is overigens ‘onverschrokken, wijs raadsman’. HOE VET IS DAT. Oké ik stop nu met al die hoofdletters, dat staat zo goedkoop en hysterisch.
 12. Kaiser, is natuurlijk een beetje een Duitsige naam, en sommige mensen zullen aan kaiserbrödchen denken bij deze naam, maar ook van deze naam zeg ik (na uitvoering denkwerk) dat dit niet erg is. Laat het los.
 13. Joe, hey Joe where you go with that money in your hand? Dan zeg ik: Joe gaat helemaal nergens naartoe, Joe blijft gewoon thuis, netjes in de box.
 14. Lawrence, kan ik kort over zijn: mooi! Of lang, maar vandaag ben ik er kort over.
 15. Todd, een kicken korte naam die je nog niet veel hoort. En Toddy als bijnaam.. is natuurlijk veel te leuk om te laten liggen.
 16. Brett, en als je hoort dat de betekenis ‘Uit Bretagne, Frankrijk’ is, dan vind je dit dus echt een hele sjieke naam. Die Franse toef doet het ‘m.
 17. Faber, of moeten jullie nou denken aan Peter Faber? Hoewel dat heus geen probleem is, want het is een goed acteur hoor.
 18. Ids, ik had vroeger een leraar die Ids heette, en dat was een hele lieve man.
 19. Revi, vind ik een beetje de nieuwe Ravi – hoewel dat ook gewoon een piekfijne naam is, dus als je die wilt doen, prima, niemand houd je niet tegen, maar ik vind Revi gewoon heel beeldig.
 20. Riff, wat een vette naam, een naam voor een artiest! Hoewel het ook een prima naam voor een leraar is hoor.
 21. Sid, ik vind dit dus ook echt een enorme winner. Kort, stoer, quirky – moet ik nog even doorgaan? Nee. Ik denk dat ik duidelijk ben geweest.
 22. Loet, is een heel gezellig veenriviertje vlakbij Lekkerkerk. En in Amsterdam kun je bij Loetje de allerbeste biefstuk van de hele wereld eten, dus.
 23. Kik, is een geweldige, coole korte naam – dat ziet iedereen – en verder hoor je ‘m nog niet vaak. In 2014 was deze naam slechts 109 keer geregistreerd als jongensnaam. Overigens is het ook een toffe meisjesnaam.
 24. Lev, als je de Meertens Databank statistieken erop naslaat is deze naam déf aan een opmars bezig, en daar verbaas ik me geenszins over.
 25. Lloyd, ook zo gaaf. Misschien denk je aan Delta Lloyd, maar dat is nergens voor nodig.
 26. Luit, net zo’n puike naam als Loet!
 27. Otto, vind ik dus echt een hele lieve, tikje vintage naam.
 28. Owen, zou best eens de nieuwe James of Jack kunnen zijn, hoewel Owen natuurlijk wel wat zachter klinkt. But I like it.
 29. Pike of Pyke, zou óók wel eens de nieuwe James of Jack kunnen zijn.
 30. Rhys, heel kunstig natuurlijk en razend zeldzaam, slechts 59 keer als voornaam geregistreerd in 2014.
 31. Ferre, dit vind ik een prachtige variant op Perre. Een beschaafde en tegelijkertijd beeldschone, sierlijke naam.
 32. Rye, heel sprookjesachtig, en let op mijn woorden: in 2014 was deze naam in Nederland nog nul (!) keer geregistreerd als voornaam.
 33. Fern, vind ik een unieke, sterke, duidelijke naam. En een prachtige hekkensluiter als je het mij vraagt. Dag, dag!

Lees ook: De populairste namen van 2016