31 Dingen waar je als ouder een burn-out van krijgt

burn-out
Stress op het werk, een relatiecrisisje hier en daar, of midden op de snelweg met een platte band komen te zitten? We draaien er onze hand niet voor om. Er is maar weinig waar wij ons door uit het veld laten slaan. Maar ja, dat ouderschap, hè… Daarin gebeuren soms dingen, dan kunnen we net zo goed gelijk aan de Prozac:

Lees ook: Als je kind drie is dan…

 1. Kinderen die naar je schreeuwen vanuit een andere kamer. “Mama?! Mamaaaa! MAMAMAAAAAAA!!!” Want die drie meter lopen om te kunnen communiceren met normale decibellen is blijkbaar echt teveel ofzo.
 2. Een hele overloop vol wasrekken met kleding die opgevouwen moet worden. Hoe kan het dat er nooit een eind aan lijkt te komen?
 3. Kinderen die discussies aangaan over dingen waarover geen discussie valt aan te gaan. (“Het gaat straks regenen.” “Nee hoor schat, het weer bericht zegt dat het de hele dag droog blijft. En kijk, blauwe lucht.” “Het gaat straks toch regenen!” Zucht…).
 4. Legoblokjes op de trap. Die je dan niet gezien hebt als je ‘s nachts naar de wc moet.
 5. Kinderen die onhandige dingen willen. (“Ik hoef geen schoenen aan naar de supermarkt.” “Jawel, anders worden je sokken vies.” “Nietes!” 500 Meter verder: “Mijn sokken zijn viehieies!”).
 6. Weggemoffelde briefjes van leerkrachten in schoolrugzakken die je veel te laat ziet. (‘Wilt u vrijdag alstublieft 300 lege wc-rollen meegeven voor de knutselmiddag?’ En dat het dan donderdagavond 22.00 uur is)
 7. Kinderen die je naam roepen en als je dan reageert verder niks zeggen. (“Mama…?”, “Ja?” *Stilte*.)
 8. Studiedagen die je vergeten bent. Terwijl je precies die dag een deadline hebt.
 9. Kinderen die iets zeggen dat je niet begrijpt en ipv het dan uit te leggen alleen maar harder hetzelfde blijven roepen.
 10. Een hele avond geen kik gehoord hebben van boven en dan als je zelf net met één been in je bed gestapt bent, een huilende peuter op de overloop hebben staan.
 11. Iedere woensdagmiddag het vervelendste jongetje uit de klas te spelen krijgen omdat je zoon daar opeens beste vrienden mee is. En dan aardig moeten blijven doen.
 12. Kabouters moeten vouwen op de school van je kind, omdat je nu echt niet meer onder jouw ouderparticipatiebeurt uit kunt, terwijl je eigenlijk een jeugdtrauma hebt overgehouden aan knutselen.
 13. Het schoolplein op moeten in je fleecepak omdat je je verslapen hebt, terwijl alle andere moeders er altijd uitzien om door een ringetje te halen.
 14. Er ‘s ochtends achterkomen dat de koffiecupjes op zijn.
 15. Kinderen die altijd dat ene shirt aan willen dat in de was zit.
 16. Wasmachines die sokken opeten. (Want dat doen ze gewoon echt).
 17. Kinderen die Oost-Indisch doof zijn, waardoor je alles wat je zegt minstens drie keer moet herhalen voor ze er blijk van geven dat ze je gehoord hebben.
 18. Vaders die Oost-Indisch doof zijn, waardoor je alles wat je zegt minstens drie keer moet herhalen voor ze er blijk van geven dat ze je gehoord hebben.
 19. Iets raars onder je blote voeten voelen en er dan achterkomen dat het hard geworden stukjes spaghetti zijn.
 20. Dichtgeknoopte plastic zakjes met peuteronderbroeken vol remsporen die je terugkrijgt van het kinderdagverblijf.
 21. Op vrijdagmiddag huilende kinderen met oorpijn ophalen van het kinderdagverblijf en dat de huisarts dan al dicht is.
 22. Een keer macaroni ipv van spaghetti maken en dat je kinderen dan uit protest in hongerstaking gaan.
 23. De billen van je kind afvegen en dan aangekoekte stukjes poep onder je nagels krijgen.
 24. Vergeten zijn dat je kind die dag een verjaardagsfeestje van een vriendje heeft en dan halsoverkop nog een cadeautje moeten kopen.
 25. Je kind straffen voor iets dat hij zegt niet gedaan te hebben, wat je dan niet gelooft, maar wat uiteindelijk wel waar blijkt te zijn. (Kom maar door met dat schuldgevoel!).
 26. De wekelijkse Slag om het Knippen van de Teennagels.
 27. In het weekend vergeten zijn de Nijntje wekker uit te zetten, waardoor je dus op zondag om 06.00 uur ‘s morgens aan de koffie zit.
 28.  Erachter komen dat de peutertandpasta op is en dan dus peutertandjes moeten poetsen met jouw eigen Aquafresh Extra Spearmint.
 29. Kinderen die huilen om onbegrijpelijke redenen en als je dan zegt dat je niet snapt wat er is, alleen maar verontwaardigd roepen: “Wel! Weet jij wel!”
 30. Iets onder de bank zien liggen en er dan achterkomen dat het een half vergane boterham met gekookte worst is.
 31. De realisatie dat het nog minstens 14 jaar duurt voor je ze met goed fatsoen op kamers kunt sturen.

Lees ook: Dit zeggen alle moeders (elke dag!)

Geschreven door
More from Vala van den Boomen

Even photoshoppen en een filtertje – ouders willen alleen mooie kinderen op de schoolfoto

Vroeger moest je maar hopen dat de schoolfoto van je kind een...
Lees verder